Akoestiek op maat

De akoestiek van een kantoor is een belangrijk onderdeel van een prettige werkomgeving. De geluidsomgeving in een kantoor heeft namelijk een grote invloed op de prestaties van uw medewerkers. Een slechte akoestiek zorgt voor drukte, slechte verstaanbaarheid, verminderde concentratie en productiviteit. Bovendien kost dit uw medewerkers energie en zullen zij sneller vermoeidheid ervaren. Soms zorgt een slechte akoestiek zelfs voor gezondheidsproblemen. Het verbeteren van de akoestiek op kantoor leidt tot meer arbeidsvreugde en is dan ook een belangrijke investering welke zich vanzelf terugbetaald.

De voordelen van een goede akoestiek

Werkruimtes worden steeds opener en er zitten steeds vaker meerdere mensen in een ruimte. Hierdoor neemt de geluidsoverlast steeds verder toe. Door de akoestiek van uw kantoor te verbeteren, zal er geen geluidsoverlast meer worden ervaren. Denk hierbij aan een hinderlijke galm, de geluidsoverdracht tussen werkplekken onderling, zoemende apparaten, geluidsreflecties via wanden en plafonds of omgevingsgeluiden. Deze bron van ergernis is eenvoudig weg te nemen met onze op maat gemaakte akoestische oplossingen. De akoestische panelen zijn bovendien brandveilig en in elke gewenste RAL-kleur of zelfs met een fotoprint leverbaar. Omdat wij volledig maatwerk leveren, hebben wij altijd een passende akoestische oplossing voor uw kantoor. Onze akoestische oplossingen zijn daarnaast ook prima te combineren met elektrificatie of verlichting.

Alle voordelen op rij

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen werken niet alleen geluidsabsorberend, maar zijn ook nog eens bijzonder decoratief! Onze wandpanelen worden veelal toegepast in ontvangstruimtes en vergaderzalen. Dergelijke ruimtes moeten natuurlijk mooi openblijven, maar harde geluiden en nagalm zijn uiteraard niet gewenst. Een akoestisch wandpaneel biedt uitkomst. Het is mogelijk om een gehele wand te bekleden of om voor een paneel te gaan dat als het ware als een schilderij aan de muur hangt. Of ga voor bijzondere vormen welke op zichzelf al een kunstwerk vormen. In combinatie met fraaie led-verlichting maakt u de ruimte helemaal af! Waar u ook voor kiest, wij zorgen ervoor dat de panelen worden bekleed met stoffen uit de hoogste absorptieklasse A en dat alle zichtzijden van het paneel meegestoffeerd zijn voor een mooi geheel.

Akoestische scheidingswanden

Het afschermen van een werkplek is heel effectief; collega’s die veel bellen praten niet in elkaars gezicht en het geluid draagt minder ver door de ruimte heen. Bovendien zijn akoestische scheidingswanden flexibel en gemakkelijk te verplaatsen. De scheidingswanden zijn rond de werkplek of vrij in de ruimte te plaatsen; tussen bureaus, op tafels geklemd, zwevend of staand op de vloer. Hierdoor zijn de panelen ook geschikt voor in hoogte verstelbare bureaus. Deze akoestische panelen zorgen niet alleen voor geluidsabsorptie, maar creëren ook privacy. De scheidingswanden zijn leverbaar als maatwerk in hoogwaardige stoffen. U kunt zelfs kiezen voor een eigen fotoprint. Daarnaast kunnen wij de panelen voorzien van geïntegreerde data- en stroomaansluitingen en wordt de bekabeling netjes weggewerkt.

Akoestische plafondpanelen

Vaak is het toepassen van wandpanelen of scheidingswanden niet voldoende in grote ruimtes. In dat geval is het verstandig om akoestische plafondplaten toe te passen. Een plafond is vaak de grootste oppervlakte van een ruimte. De plafondpanelen staan bovendien niet in de weg, maar vullen onbenutte ruimte juist op. Onze akoestische plafondpanelen zijn ideaal om geluidsabsorptie te combineren met verlichting. Afhankelijk van de ruimte heeft u de keuze uit horizontale of verticale panelen. Hierdoor kan er rekening worden gehouden met bestaande verlichting of een sprinklersysteem. De panelen zijn rondom gestoffeerd en verkrijgbaar in diverse kleuren of met een fotoprint.

Akoestische elementen

Omdat wij maatwerk leveren zijn er eindeloze mogelijkheden om akoestische problemen op te lossen. Zo bieden wij bijvoorbeeld verrijdbare akoestische zuiltjes welke zijn voorzien van stroom- en datapunten of geluidsabsorberende zitelementen om comfortabele concentratieplekken te creëren voor uw medewerkers. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Akoestiek op kantoor verbeteren? Van A tot Z geregeld!

Wilt u ook de akoestiek verbeteren op kantoor met behulp van een prettig akoestisch klimaat? Fusernet ICT Services adviseert u graag voor het realiseren van een akoestiek kantoor. Samen met u kijken we naar de beste akoestische oplossing voor uw kantoorruimte. Hierbij houden we niet alleen rekening met de akoestiek, maar kijken we ook naar de esthetiek en het interieur van de ruimte zodat de oplossingen goed passen bij de sfeer en beleving van uw bedrijf. Voor een gegarandeerd goede akoestiek bent u bij ons aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact met ons op via 030 600 0889 of vul ons contactformulier in.

Search fusernet.nl

WINKELMAND (0)

Vraag eenvoudig een gratis offerte aan!