Akoestiek op maat

Veel moderne werkruimtes zijn open en bieden plek aan meerdere personen. Dit heeft veel voordelen, maar het kan ook geluidsoverlast veroorzaken. Denk aan veel drukte, een slechte verstaanbaarheid, minder concentratievermogen en daardoor een afname van de productiviteit. Het kost medewerkers energie, waardoor zij sneller vermoeid raken. In sommige gevallen kan dit zelfs invloed hebben op de gezondheid van mensen. Door de akoestiek van uw kantoor te verbeteren kunt u geluidsoverlast en de gevolgen daarvan wegnemen. Tevreden en geconcentreerde werknemers zijn productieve werknemers! Wij vertellen u graag welke oplossingen er mogelijk zijn om de akoestiek in uw kantoor te verbeteren.
fusernet akoustiek op maat werkplek kantoor2web
fusernet akoustiek op maat werkplek kantoor web

De voordelen van een goede akoestiek

Werkruimtes worden steeds opener en er zitten steeds vaker meerdere mensen in een ruimte. Hierdoor neemt de geluidsoverlast steeds verder toe. Door de akoestiek van uw kantoor te verbeteren, zal er geen geluidsoverlast meer worden ervaren. Denk hierbij aan een hinderlijke galm, de geluidsoverdracht tussen werkplekken onderling, zoemende apparaten, geluidsreflecties via wanden en plafonds of omgevingsgeluiden. Deze bron van ergernis is eenvoudig weg te nemen met onze op maat gemaakte akoestische oplossingen. De akoestische panelen zijn bovendien brandveilig en in elke gewenste RAL-kleur of zelfs met een fotoprint leverbaar. Omdat wij volledig maatwerk leveren, hebben wij altijd een passende akoestische oplossing voor uw kantoor. Onze akoestische oplossingen zijn daarnaast ook prima te combineren met elektrificatie of verlichting.

Alle voordelen op rij

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen werken niet alleen geluidsabsorberend, maar zijn ook nog eens bijzonder decoratief! Onze wandpanelen worden veelal toegepast in ontvangstruimtes en vergaderzalen. Dergelijke ruimtes moeten natuurlijk mooi openblijven, maar harde geluiden en nagalm zijn uiteraard niet gewenst. Een akoestisch wandpaneel biedt uitkomst. Het is mogelijk om een gehele wand te bekleden of om voor een paneel te gaan dat als het ware als een schilderij aan de muur hangt. Of ga voor bijzondere vormen welke op zichzelf al een kunstwerk vormen. In combinatie met fraaie led-verlichting maakt u de ruimte helemaal af! Waar u ook voor kiest, wij zorgen ervoor dat de panelen worden bekleed met stoffen uit de hoogste absorptieklasse A en dat alle zichtzijden van het paneel meegestoffeerd zijn voor een mooi geheel.
fusernet Akoestische wandpanelen

Akoestische scheidingswanden

Het afschermen van een werkplek is heel effectief; collega’s die veel bellen praten niet in elkaars gezicht en het geluid draagt minder ver door de ruimte heen. Bovendien zijn akoestische scheidingswanden flexibel en gemakkelijk te verplaatsen. De scheidingswanden zijn rond de werkplek of vrij in de ruimte te plaatsen; tussen bureaus, op tafels geklemd, zwevend of staand op de vloer. Hierdoor zijn de panelen ook geschikt voor in hoogte verstelbare bureaus. Deze akoestische panelen zorgen niet alleen voor geluidsabsorptie, maar creëren ook privacy. De scheidingswanden zijn leverbaar als maatwerk in hoogwaardige stoffen. U kunt zelfs kiezen voor een eigen fotoprint. Daarnaast kunnen wij de panelen voorzien van geïntegreerde data- en stroomaansluitingen en wordt de bekabeling netjes weggewerkt.
fusernet akoestische scheidingswanden voor op kantoor

Akoestische plafondpanelen

Vaak is het toepassen van wandpanelen of scheidingswanden niet voldoende in grote ruimtes. In dat geval is het verstandig om akoestische plafondplaten toe te passen. Een plafond is vaak de grootste oppervlakte van een ruimte. De plafondpanelen staan bovendien niet in de weg, maar vullen onbenutte ruimte juist op. Onze akoestische plafondpanelen zijn ideaal om geluidsabsorptie te combineren met verlichting. Afhankelijk van de ruimte heeft u de keuze uit horizontale of verticale panelen. Hierdoor kan er rekening worden gehouden met bestaande verlichting of een sprinklersysteem. De panelen zijn rondom gestoffeerd en verkrijgbaar in diverse kleuren of met een fotoprint.
fusernet Akoestische plafondpanelen web

Akoestische elementen

Omdat wij maatwerk leveren zijn er eindeloze mogelijkheden om akoestische problemen op te lossen. Zo bieden wij bijvoorbeeld verrijdbare akoestische zuiltjes welke zijn voorzien van stroom- en datapunten of geluidsabsorberende zitelementen om comfortabele concentratieplekken te creëren voor uw medewerkers. Er is meer mogelijk dan u denkt!
fusernet Akoestische elementen op kantoor

Akoestiek op kantoor verbeteren? Van A tot Z geregeld!

Wilt u ook de akoestiek verbeteren op kantoor met behulp van een prettig akoestisch klimaat? Fusernet ICT Services adviseert u graag voor het realiseren van een akoestiek kantoor. Samen met u kijken we naar de beste akoestische oplossing voor uw kantoorruimte. Hierbij houden we niet alleen rekening met de akoestiek, maar kijken we ook naar de esthetiek en het interieur van de ruimte zodat de oplossingen goed passen bij de sfeer en beleving van uw bedrijf. Voor een gegarandeerd goede akoestiek bent u bij ons aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact met ons op via 030 600 0889 of vul ons contactformulier in.

Veelgestelde vragen Akoestiek op maat

Ja, de scheidingswanden kunnen worden voorzien van kabeldoorvoeren. Zo hoeft de werkplekbekabeling niet onder of over de wanden te lopen en hoeft er dus geen extra lange kabels te worden
Ja, dat kan. Uiteraard zijn er wel wat eisen aan de foto die aangeleverd worden. Kiezen uit een selectie van foto’s kan natuurlijk altijd.
Uiteraard. Wij nemen de montage graag op ons op. Er wordt vakkundig ontzorgt.
Geen probleem! Bij de inventarisatie wordt al rekening gehouden met eventuele montage. Zo worden de panelen uitgevoerd met de juiste bevestigingsmaterialen.
Dat is zeker mogelijk. Onze zuiltjes kunnen met diverse aansluiten worden afgemonteerd, denk oa aan VGA, HDMI, DisplayPort en USB. Er zijn zelfs mogelijkheden voor het inbouwen van USB chargers of draadloze laders.

Het laatste nieuws

Vraag eenvoudig een gratis offerte aan!