Oude hardware afvoeren

Elke organisatie vervangt regelmatig ICT-apparatuur, zoals computers, laptops, telefoons, toetsenborden en muizen. Maar wist u dat u uw oude en overtollige hardware niet zonder VIHB-certificaat mag vervoeren en dat uw afvoerpartner WEELABEX-gecertificeerd moet zijn? Bij ons bent u er van gegarandeerd dat de afvoer van de hardware aan deze eisen voldoet. Daarnaast is oude hardware vaak nog geld waard. Voor actuele apparatuur bieden wij u een aantrekkelijke vergoeding. Bovendien zorgt Fusernet ICT Services ervoor dat uw hardware zorgvuldig wordt opgeschoond en verwijderd van de werkplek.

100% veilig hardware afvoeren

Oude hardware afvoeren brengt risico’s met zich mee. Met Fusernet ICT Services kiest u voor een planmatige verwijdering, waarbij aandacht voor het milieu en het 100% vernietigen van gevoelige data voorop staat. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw harddisk vernietigen. In de moderne verwerkingslaboratoria van onze partners gebruiken we speciale software om alle eventueel nog aanwezige data uit de hardware te wissen.

Opkoop hardware service van Fusernet

Tegenwoordig neemt de vraag naar milieuvriendelijke verwerking van gebruikte ICT-apparatuur alleen maar toe. Tegelijkertijd onderschrijven én stimuleren overheden steeds meer de doelstellingen van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het is geen hype meer, maar een must! Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op klanten, werknemers, leveranciers en het milieu serieus. MVO is een integraal onderdeel binnen de strategie, systemen, werkwijze en processen van onze organisatie. Daarom koopt Fusernet ICT Services al jarenlang ongebruikte en afgeschreven computers en andere ICT-apparatuur op, waarna wij alle data met het gecertificeerde programma ‘Blancco’ vernietigen. Meer weten over onze opkoop hardware service? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

IT-recycling: veilig en oog voor het milieu

Overige gegevensdragers worden fysiek vernietigd. Vernietigen harde schijf? Geen probleem! Desgewenst maken wij voor u een officieel certificaat met daarop de gegevens van de apparatuur en de datum waarop de dataverwijdering heeft plaatsgevonden. De onbruikbare hardware wordt vervolgens gedemonteerd, het materiaal wordt gescheiden en de PC’s en ICT-apparatuur wordt gerecycled. Op deze wijze dragen we bij aan het optimaal benutten van grondstoffen. Ook voorkomen we zo dat schadelijk afval onjuist wordt verwerkt. IT-recycling draagt op deze manier bij aan een beter milieu.

WEEELABEX

WEEELABEX, voluit Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence, is een initiatief van Europese inzamelsystemen, waaronder Wecycle. Alle initiatieven zijn verenigd in het WEEELABEX Forum. Dit forum geeft uniforme regels voor inzameling, opslag, transport, verwerking, recycling en hergebruik van e-waste (afgedankte elektrische en elektronische apparatuur). Daarnaast controleert de WEEELABEX naleving van de regels. Dit gebeurt door onafhankelijke auditors. Tot slot schrijft WEEELABEX rapportage voor van verwerkte volumes en bereikte recyclingresultaten. We werken nauw samen met WEEELABEX-partners. Zo bent u er zeker van dat uw oude hardware volgens Europese normen wordt verwerkt.

VIHB-certificaat

Voor bedrijven die zich in Nederland bezighouden met het vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen is vermelding op de landelijke VIHB-lijst verplicht. Buitenlandse bedrijven die deze activiteiten op Nederlands grondgebied verrichten moeten ook op de lijst staan.

GAAT U DATA &
ICT HARDWARE AFVOEREN?

De AVG en milieuwetgeving verplichten u de regels na te leven. U blijft aansprakelijk voor uw data en moet die keten bij het afvoeren van data zichtelijk maken. Benieuwd wat hier allemaal nog meer bij komt kijken? Download onze infographic!

Efficiënt maatwerk en gecertificeerd

Vernietiging van of afvoeren ICT apparatuur? U kunt bij Fusernet ICT Services terecht met al uw overtollige hardware. Van beeldschermen, pc’s, telefoons, servers en laptops tot printers en nog veel meer. Wanneer u dat wenst kunnen we de eventueel aanwezige data ook bij u op locatie verwijderen. Zo ziet u maar weer: we leveren in alle opzichten maatwerk. Fusernet ICT Services werkt samen met partners die officieel gecertificeerd zijn volgens de Registratie van Vervoerders, Inzamelaars, Handelaars en Bemiddelaars (VIHB) van afvalstoffen en werkt met partners volgens de strenge richtlijnen van het ministerie van VROM voor de verwerking van elektrisch en elektrotechnisch afval. Fusernet ICT Services is zelf ook in het bezit van een VIHB-certificaat. Tal van organisaties kiezen dan ook voor de planmatige benadering van Fusernet ICT Services.

Fusernet ICT Services ontzorgt

Kiest u ook voor een zorgvuldige verwijdering van uw overtollige hardware waarbij u meteen een aantrekkelijke vergoeding ontvangt en bovendien door PC & IT-recycling bijdraagt aan een beter milieu? Neem dan contact met ons op via 030 – 6056174 of vraag een vrijblijvende offerte aan via info@fusernet.nl. U kunt uw vraag ook stellen via ons contactformulier.

Veelgestelde vragen afvoer hardware

Search fusernet.nl

WINKELMAND (0)