opkopen van oude hardware fusernet

Welke bestemming geeft u verouderde hardware?

Veel ongebruikte of verouderde ict hardware wordt vervangen voor nieuwe elektronica. Denk hierbij aan computers, tablets, telefoons, printers, datadragers en andere elektronica. Maar wat kunt u doen met uw oude hardware?

Opkopen van oude hardware

Er zijn verschillende mogelijkheden; u kunt onder meer uw oude hardware afvoeren of laten opkopen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw oude computer laten ophalen en laten recyclen of vernietigen. Eventuele data die nog op de oude elektronica aanwezig is wordt gecertificeerd en veilig verwijderd. Uw oude hardware wordt vervolgens hergebruikt of gerecycled waardoor u bijdraagt aan een circulaire economie, wat beter is voor ons milieu! Bovendien ontvangt u een aantrekkelijke vergoeding voor uw oude hardware, dus het laten opkopen van uw oude elektronica levert u ook nog eens iets op.

De voordelen van het laten opkopen van uw hardware

– uw oude hardware wordt hergebruikt of gerecycled
– u draagt bij aan een circulaire economie en bent milieubewust bezig
– u krijgt een aantrekkelijke vergoeding voor uw oude elektronica
– eventuele gevoelige informatie kunt u professioneel laten vernietigen
– de oude hardware kan vaak worden opgehaald; het hoeft u geen tijd en moeite te kosten

Oude hardware regelmatig verzamelen

Elk bedrijf heeft wel een ruimte waar alle oude hardware wordt opgeslagen. Vaak zijn deze ruimtes slecht bereikbaar en rommelig en soms staat oude hardware hier wel jaren te verstoffen. Het is dan ook verstandig om regelmatig uw oude hardware te inventariseren en deze niet te lang op te slaan. Zo loopt u ook niet op zwerf data, data die kwijtraakt en op straat terecht komt. Zeker met oog op de AVG wetgeving zeer van belang. Om dit te voorkomen kunt bijvoorbeeld uw oude elektronica regelmatig laten ophalen. Maar het is ook mogelijk om een afgesloten container te laten plaatsen waar u alle hardware veilig in kunt opslaan. Zo heeft u een vaste verzamelplek waar alles netjes staat opgeslagen en kan er niet zomaar iemand bij. Wanneer de container vol is, laat u deze weer ophalen en krijgt u een aantrekkelijke vergoeding voor uw oude elektronica.

Gevoelige data laten vernietigen

Wilt u er echt zeker van zijn dat de nog aanwezige (gevoelige) informatie op uw oude hardware voor niemand meer toegankelijk is, dan doet u er verstandig aan om de oude data te laten vernietigen. Dit kunt u eenvoudig combineren wanneer u de oude hardware laat opkopen. Zo valt het niet in verkeerde handen en loopt u niet het risico dat uw bedrijf imago-schade lijdt. Datavernietiging kan op diverse manieren uitgevoerd worden. Zo is het onder meer mogelijk om alle data op uw hardware te laten vernietigen met speciale software. Maar er zijn meerdere mogelijkheden. Kijk hier voor de opties. [link naar datavernietiging]

Economisch en ecologisch verantwoord bezig

Door uw oude hardware op te laten kopen draagt u bij aan het milieu. Oude telefoons, tablets, computers en andere apparaten worden hergebruikt of gerecycled. Als de oude apparatuur hergebruikt kan worden, biedt dat ook een sociaal aspect; zo is er ook elektronica voor de kleinere portemonnee verkrijgbaar. Hergebruikte hardware kan vaak nog jaren mee. Wanneer oude elektronica gerecycled wordt, kunnen de grondstoffen die hierna overblijven weer opnieuw gebruikt worden om andere apparaten te maken. Door het laten opkopen van uw oude hardware bent u verantwoord bezig en draagt u ook nog eens bij aan een circulaire economie.

Fusernet ICT Services koopt uw oude hardware op

Heeft u oude ICT apparatuur staan? Of wilt u een gratis waardebepaling? Met de opkoop services van Fusernet ICT Services ontvangt u een aantrekkelijke vergoeding. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu dankzij PC- en IT-recycling. Neem contact met ons op via 030 – 6056174 of vraag een vrijblijvende offerte aan via info@fusernet.nl. U kunt uw vraag ook stellen voor ons contactformulier in te vullen.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media