Wat is gemiddeld genomen de smerigste ruimte op kantoor

Wat is gemiddeld genomen de smerigste ruimte op kantoor?

Een smerige omgeving is niet prettig om in te werken. Er zijn zelfs een aantal plekken op kantoor die bijzonder vies zijn. Wanneer men niet oppast, is een verkoudheid, griep of ander virus al snel opgelopen is een vervuilde omgeving. Een goede hygiëne is daarom zeer belangrijk. Zo blijft iedereen op kantoor gezond en productief. Maar wat zijn nu eigenlijk, gemiddeld genomen, de smerigste plekken op kantoor?

De ene plek is vervuilder dan de andere

Het schoonmaken van kantoren is een belangrijk onderdeel. Het is noodzakelijk om de werkomgeving netjes en hygiënisch te houden zodat werknemers in een gezonde omgeving hun werk kunnen doen. Veel mensen realiseren zich echter niet dat bepaalde plekken op kantoor vuiler worden dan andere. De meeste bedrijven en organisaties maken gebruik van reguliere schoonmaakdiensten. Dit moet eigenlijk gewoon  binnen elke organisatie een standaard zijn. Maar sommige plekken raken meer vervuild dan andere plekken, waardoor deze wat meer aandacht vragen. Wij vertellen u welke ruimtes op kantoor gemiddeld genomen het smerigst zijn.

De keuken/kantine

Het zal geen verrassing zijn dat de keuken en/of kantine een van de vuilste plekken op kantoor zijn. Dit is de plek waar werknemers hun eten en drinken bereiden, dus deze ruimte wordt constant blootgesteld aan vuil en bacteriën. De keuken/kantine is een belangrijke ruimte, gezien medewerkers hier hun pauzes nemen, zicht ontspannen en hun lunch nuttigen. Het is dan ook belangrijk om de keuken en/of kantine altijd schoon en netjes te houden.

Er bevinden zich talloze hoekjes en gaatjes in dergelijke ruimtes die schoongemaakt moeten worden. Er is altijd kans op kruisbesmetting tussen oppervlakken. Het reinigen van de keuken en/of kantine is dan ook essentieel, zowel voor de gezondheid en het comfort als voor de gezondheids- en veiligheidsnormen.

De toiletruimte

De toiletruimte is ook zo’n plek die de al snel vuil wordt. Mensen komen hier vaak en doen er hun behoefte, waardoor bacteriën en ziektekiemen er goed gedijen. Het dagelijks reinigen van de toiletruimte is belangrijk. Reguliere schoonmaakbedrijven gebruiken hier geschikte schoonmaakmiddelen en -materialen voor. Zo worden werknemers beschermd tegen schadelijke chemicaliën en wordt de impact op het milieu vermindert.

De werkplek

Ook al proberen de meeste mensen hun bureau zo netjes en schoon mogelijk te houden, het zit vaak nog voel hoekjes en gaatjes waar zich stof kan ophopen. Bovendien worden oppervlakken op de werkplek veel aangeraakt, waardoor medewerkers in contact komen met vuil, bacteriën en ziektekiemen. Dit geldt niet alleen voor het bureau, maar ook voor de ICT-apparatuur op een werkplek. Denk aan beeldschermen, laptops, toetsenborden, computermuizen, telefoons en printers. Stof en vuil hopen zich bijvoorbeeld al snel op in een toetsenbord, welke veelvuldig gebruikt wordt. Een goede werkplekhygiëne is belangrijk. Het voorkomt namelijk ziekteverzuim onder medewerkers, storingen of zelfs uitval van de apparatuur. Iedereen werkt graag op een nette en hygiënische werkplek. Het zorgt voor meer tevredenheid en comfort. Een schone werkplek is een productieve werkplek!

Reguliere schoonmaakdiensten versus professionele reiniging

Een goede basis is belangrijk. Reguliere schoonmaakdiensten zorgen er dagelijks voor dat bepaalde ruimtes op kantoor, zoals de keuken, kantine, toiletten en algemene ruimtes schoon en netjes zijn. Het is een belangrijk onderdeel van een hygiënisch kantoor. Er zijne echter bepaalde plekken op kantoor die niet onder het schoonmaakplan van reguliere schoonmaakdiensten vallen. Denk aan de ICT-apparatuur op de werkplekken of de servers en datacenters binnen het bedrijf. Het is logisch dat dergelijke ruimtes niet onder de reguliere schoonmaak vallen, want hier is een ander soort expertise voor vereist. Professionele ICT-reiniging vereist speciaal opgeleide mensen die over de juiste certificeringen beschikken. ICT-apparatuur, serves en datacenters bevatten tenslotte gevoelige onderdelen die je niet zomaar met water en schoonmaakmiddelen kunt reinigen.

Professionele ICT reiniging

Niemand zit te wachten op huidschilfers, huidoliën, haren, nagels en andere vervuiling op of in een toetsenbord of andere ICT-apparatuur. Zeker nu er veel gebruik wordt gemaakt van flexwerkplekken, is een goede hygiëne zeer belangrijk. Een vervuilde werkplek is niet alleen onfris, het kan ook uw ICT-apparatuur negatief beïnvloeden. ICT reiniging zorgt dan ok niet alleen voor een goede hygiëne, maar het verlengt ook de levensduur van uw apparatuur.

Professionele ESD reiniging

Serverruimtes en datacenters zijn het kloppend hart van organisaties. Door uw serverruimte of datacenter professioneel te laten reinigen voorkomt u storingen door elektrostatische ontlading. Een statische ontlading is eigenlijk een klein vonkje, dat enorme gevolgen kan hebben voor uw servers. Gevoelige onderdelen kunnen al snel beschadigd raken door ESD. Wanneer uw ICT-apparatuur hierdoor stil komt te liggen, heeft dit ernstige gevolgen voor de continuïteit en de resultaten van uw organisatie.

Voorkomen is beter dan genezen


Fusernet ICT Services biedt gespecialiseerde dienstverlening op het gebied van ICT reiniging en ESD reiniging. Zo reinigen wij laptops, toetsenborden, beeldschermen, telefoons, printers en meer. Wij gebruiken daar speciaal ontwikkelde, milieuvriendelijke producten en middelen voor. Bovendien beschikken onze medewerkers over de juiste opleiding en certificeringen, zodat u ervan verzekerd bent dat uw apparatuur op correcte wijze wordt gereinigd. 

Ook verzorgen wij professionele ESD reiniging voor uw server of datacenter. Fusernet ICT Services is een ESD-gecertificeerd bedrijf. Door uw datacenter of server professioneel te laten reinigen, voorkomt u onherstelbare schade door ESD. Voorkomen is beter dan genezen!

Fusernet ICT Services ontzorgt

Bent u ook toe aan een écht schoon kantoor? Zorg voor gezonde, productieve en tevreden medewerkers en apparatuur die langer meegaat middels onze ICT reinigingsdiensten. Fusernet ICT Services begrijpt als geen ander het belang van een schone werkomgeving en neemt u dit graag uit handen zodat u zich kunt richten op uw werkzaamheden. Ook voor het veilig reinigen van ESD in uw server of datacenter bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neemt dan gerust contact met ons op; wij helpen u graag op weg naar een schoon, veilig en hygiënisch kantoor!

Interessant artikel? Deel nu op Social Media