Hygiene op kantoor essentieel voor productiviteit en kwaliteit

Hygiëne op kantoor: essentieel voor productiviteit en kwaliteit

Een schone werkomgeving is essentieel voor het algemeen succes van een bedrijf of organisatie. Onhygiënische werkplekken kosten een organisatie jaarlijks veel geld vanwege verloren productiviteit. Vervuilde werkplekken verminderen de efficiëntie omdat het zorgt voor afleiding en ziekteverzuim onder werknemers. Schadelijke bacteriën en virussen verspreiden zich razendsnel binnen een kantoor. Een hygiënisch kantoor behoudt de productiviteit, heeft een goede uitstraling en drukt de kosten van onder meer ziekteverzuim.

Gezonde werkplek minimaliseert ziekteverzuim

Een schoon kantoor heeft een positieve invloed op de gezondheid van uw werknemers en beperkt daarmee het ziekteverzuim. Een vervuilde werkplek is een broednest voor bacteriën. Zij leven namelijk van verontreiniging zoals stof, haren, huidschilfers, nagels, broodkruimels en gemorste koffievlekken op oppervlakken zoals toetsenborden en computermuizen. Bacteriën kunnen allergieën verergeren, huidirritaties of diarree veroorzaken. Ook virussen zoals verkoudheid of Covid-19 verspreiden zich al snel via onreine oppervlakken op kantoor. Wist u dat een zieke medewerker gemiddeld 143 euro per dag kost, met een uitloop naar maar liefst 400 euro? Een goede hygiëne op kantoor kan u dan ook flink wat geld besparen op jaarbasis!

Hygiëne op kantoor verbetert de concentratie

Een vervuilde werkplek maakt het lastiger voor werknemers om zich te concentreren. Dit maakt het moeilijker om hun taken efficiënt uit te voeren. Een schone en overzichtelijke werkplek elimineert afleidingen en zorgt voor een betere concentratie. Dit resulteert in een betere algehele productiviteit en kwaliteit. Het hebben van een gezonde werkplek is van vitaal belang en vermindert ook stress. Reinheid op kantoor hoort dan ook een prioriteit te zijn.

Hogere productiviteit en tevredenheid

Een schone werkomgeving is belangrijk voor uw medewerkers om gezond te blijven. Alleen dan kunnen zij maximaal productief blijven. Naast het verhogen van de productiviteit, heeft een schone werkomgeving ook invloed op de tevredenheid van uw medewerkers. Een schone werkplek is enorm fijn voor werknemers. Zij voelen zich gewaardeerd door hun werkgever. Als u als werkgever zorgt voor een hygiënisch kantoor, zal dit zeker niet onopgemerkt blijven bij zowel uw personeel als bezoekers. Gelukkige werknemers zijn productieve werknemers!

Hygiënisch werken

Voorbeelden van infectieziekten zijn (buik)griep, verkoudheid en Covid-19 Vroeger kwamen ook ziekten zoals polio, mazelen, tuberculose, roodvonk en kinkhoest veel voor. In ontwikkelingslanden zorgen deze ziekten nog altijd voor veel lijden, doden en arbeidsongeschikten. Infectieziekten dringen het menselijk lichaam binnen, waarna men ziek wordt. Bacteriën en virussen kunnen zich binnen een kantoor zeer snel verspreiden. Voor u het weet, ligt het halve personeelsbestand ziek op bed. Een hygiënische werkomgeving kan veel ellende voorkomen. Geen enkel bedrijf of organisatie zit te wachten op personeelstekort en hoge onkosten door ziekteverzuim. Voorkomen is dan ook beter dan genezen!

De hygiëne op kantoor vergroten

Hygiëne en reinheid is van groot belang. Vervuilde werkplekken vormen een risico voor de gezondheid van uw medewerkers. U heeft daar als organisatie belang bij, want als minder medewerkers ziek worden en productief kunnen blijven, bespaart u veel geld. Bovendien motiveert een schone werkomgeving. Want wie werkt er nu niet graag op een frisse werkplek? Het is dan ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Dat begint uiteraard met persoonlijke hygiëne, waar iedereen op kantoor verantwoordelijk voor is. Denk aan het wassen van de handen na een toiletbezoek. Bewustheid betreffende hygiëne is al een belangrijke stap naar een hygiënischer kantoor. Maar er zijn meer effectieve mogelijkheden die het verschil maken.

Professionele reiniging

De meeste kantoren hebben een schoonmaakbedrijf in de arm genomen om alle ruimtes schoon te maken. Echter worden de werkplekken zelf daarin niet grondig meegenomen. Over het algemeen reinigt een schoonmaakbedrijf alleen oppervlakken en vloeren. ICT apparatuur is geen onderdeel van het schoonmaakplan. Terwijl de oppervlakken van bijvoorbeeld een laptop, beeldscherm, toetsenbord, computermuis, printer of telefoon veruit de meeste bacteriën bevatten. ICT reiniging is specialistisch werk dat met de juiste kennis en beleid uitgevoerd dient te worden. Het voorkomt de verspreiding van virussen en bacteriën. Minder ziekteverzuim, een hogere productiviteit, duurzaamheid en een beter moraal zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen van ICT reiniging. Professionele ICT reiniging verdient zichzelf dan ook als snel terug.

Fusernet ICT Services is specialist in ICT reiniging

Waar reguliere schoonmaakbedrijven stoppen, gaat Fusernet ICT Services verder! Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en in het bezit van de juiste certificaten. Wij voeren ICT reiniging dan ook grondig, snel en veilig uit. Zo kunnen uw medewerkers snel weer genieten van een schone werkplek. En wist u dat we zelfs speciale laptopdagen bij u op locatie kunnen organiseren? 

Bent u benieuwd hoe het is gesteld met de werkplekhygiëne bij u op kantoor? Voor meer informatie of het aanvragen van een gratis hygiënemeting en demonstratie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag naar een net en hygiënisch kantoor!

Interessant artikel? Deel nu op Social Media