ICT Reiniging (NEN 3140)

De Smaakpolitie - Hoe vies is een toetsenbord?

Houdt uw werkplekken schoon en hygiënisch

Schoonmaken van uw computerscherm, laptop, toetsenbord en muis

fusernet metenweten 3
web2 chill results example research labtest kopiëren

Het onzichtbare, zichtbaar maken door samenwerking met CHILL

Uw voordeel!

25% van de werkplekken is niet schoon

“Een schone werkplek helpt tegen griep en bespaart u al gauw € 10.000,- aan kosten door ziekteverzuim. Dit bedrag is op basis van 70 werkplekken”

Specialistische ICT reiniging op maat

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Naast een goede ICT reiniging wordt vaak vergeten dat ook serverruimtes of datacenters onderhouden dienen te worden. Stof kan hier leiden tot kleine storingen, die uiteindelijk serieuze gevolgen kunnen hebben voor een organisatie. Vooral ook, omdat de serverruimte in de 21e eeuw vaak het hart van een organisatie vormt. Stelt u zich maar eens voor wat u vandaag de dag zonder computers, uw bedrijfsnetwerk en internet zou moeten. Speciaal werk vraagt om specialistische reiniging. Fusernet ICT Services is gespecialiseerd in het ESD veilig reinigen van datacenters en andere ruimtes met serverkasten en computervloeren.

Vraag nu uw gratis hygiënemeting aan!

Veelgestelde vragen ICT reiniging

ICT reiniging heeft meerdere voordelen; minder ziekteverzuim, hogere productiviteit, langere levensduur apparatuur, milieuvriendelijk en het draagt bij aan een circulaire economie.

Een diepte reinigen van een toetsenbord en muis duurt ongeveer 5 a 8 minuten. Dit heeft wel met de aanwezige vervuiling te maken.
Ons advies is minimaal twee keer per jaar. Als het flexwerkplekken betreft twee of vier keer per jaar.
Dit kan op elk moment van de dag. Fusernet heeft een stille werkkar speciaal ontwikkelt voor op de dag te reinigen. Op deze manier kan de werkgever laten zien dat er aandacht wordt besteed aan de eindgebruikers werkplek.
Nee het is niet goedkoper. Uit ervaring blijkt dat toetsenborden na een half jaar een bron van te besmetting zijn. Broodkruimels, stof, haren en ander vuil hopen zich op. Te vies om nog op te werken. Daarom worden toetsenborden al gauw weggegooid. Belastend voor het milieu en nog duur ook. Er komen nogal wat kosten kijken bij een vervanging. Eén medewerker zoekt type, beschikbaarheid en prijs van het toetsenbord. Als dat uitgezocht is en alle toetsenborden centraal geleverd zijn, is er iemand verantwoordelijk voor het uitpakken en verspreiden van de nieuwe en het afvoeren van de oude apparatuur. En dan moet ook al het verpakkingsmateriaal nog afgevoerd worden. Omgerekend kost een toetsenbord dan al snel €23,00.
Ja, regelmatig intensief reinigen van ICT-apparatuur garandeert een langere levensduur van de apparatuur. Jarenlange ervaring van preventief onderhoud en specialistische reiniging leert dat het aantal ICT-storingen afneemt en dat apparatuur er als nieuw uit blijft zien. Specialistische reiniging houdt apparatuur niet alleen schoon, de apparatuur gaat maar liefst drie jaar langer mee! Afschrijvingen van acht jaar, in plaats van de gebruikelijke drie tot vijf jaar, zijn eerder regel dan uitzondering.

Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag verder via info@fusernet.nl.