ICT Reiniging (NEN 3140)

Het reinigen van een ICT werkplek is zeer belangrijk, zeker met de komst van virussen zoals Covid-19. Een schone, hygiënische en frisse werkplek voorkomt ziekteverzuim onder uw personeel. Bovendien voelt iedereen zich prettiger en gemotiveerder in een nette en schone omgeving. Niemand zit te wachten op bijvoorbeeld huidvetten, huidschilfers, haren en nagels of andere viezigheid op of in het toetsenbord. Vooral door het groeiende gebruik van flexwerkplekken is een goede hygiëne heel belangrijk. Buiten het feit dat het niet fris is, kan het ook uw ICT apparatuur negatief beïnvloeden. ICT Reiniging is niet alleen hygiënisch, maar verlengt ook de levensduur van uw ICT apparatuur. Benieuwd hoe het met de werkplekhygiëne bij u op kantoor is gesteld? En wilt u de levensduur van apparatuur verlengen? Lees dan snel verder!

De Smaakpolitie - Hoe vies is een toetsenbord?

Houdt uw werkplekken schoon en hygiënisch

Wist u dat er op een gemiddeld toetsenbord 400 keer zoveel bacteriën zitten dan op een toiletbril? Ook laptops, computermuizen en telefoons zijn bronnen van bacteriën. ICT reiniging is dan ook van essentieel belang. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling microbiologie en immunologie van de Universiteit van Arizona. Al die bacteriën zorgen regelmatig voor verkoudheid en huidirritaties. Het Nieuwe Werken, waarbij meerdere mensen dezelfde werkplek gebruiken, zorgt ervoor dat deze bacteriën en virussen makkelijk overgedragen kunnen worden. Waar uw schoonmaakdienst stopt, gaan wij verder.

Schoonmaken van uw computerscherm, laptop, toetsenbord en muis

Computerapparatuur is de sleutel tot succes in vele kantoren; vandaag de dag kan men niet meer zonder al deze apparatuur. Veel van deze apparatuur, zoals computers, printers en toetsenborden, trekken stof aan. Op den duur wordt hiermee de bedrijfszekerheid en het gebruikscomfort sterk beïnvloed. Wij van Fusernet ICT Services bieden professionele hulp bij het schoonmaken van uw ICT-apparatuur. Naast het feit dat arbeidshygiëne een belangrijk onderdeel is van de Arbowet, is het voor u en uw collega’s fijn en prettig werken in een zichtbaar schonere werkomgeving. Geen vlekken op de schermen, kruimels in de toetsenborden en laptops en stof op de muis. Door de verspreiding van bacteriën op de apparatuur wordt de gezondheid sterk beïnvloed daarnaast zijn de bacteriën makkelijk over te dragen aan andere collega’s. De juiste reiniging van uw ICT-apparatuur kan deze bacteriën tegengaan.

fusernet metenweten 3
web2 chill results example research labtest kopiëren

Het onzichtbare, zichtbaar maken door samenwerking met CHILL

In de microbiologie laboratoria van CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs B.V.) gaat het verder dan de ATP-meting. Door de samenwerking met CHILL maken we de niet zichtbare (bacteriële) verontreiniging zichtbaar. Hierdoor krijgt men een realistischer beeld hoe het met de werkplek hygiëne is gesteld. Door professionele swab monsters af te nemen en op kweek te zetten kunnen de hoeveelheid én de soort bacteriën worden bepaald. Alleen met deze inhoudelijke kennis kan er inzichtelijk worden gemaakt of er ook schadelijke (pathogene) bacteriën aanwezig zijn. Oftewel, bacteriën waar men ziek van kan worden (zoals de bekende poepbacterie E. coli of de huidbacterie S. aureus). Met het unieke partnerschap tussen CHILL en Fusernet kan de hygiëne bewustheid naar een nog hoger niveau worden getild, waarbij de verbinding tussen praktijk en wetenschap leidend is.

Uw voordeel!

25% van de werkplekken is niet schoon

De Arbowet stelt dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor een veilige werkplek. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 25% van de werkplekken in ons land ondermaats scoren op het gebied van gezondheid. Daarom gaat Fusernet ICT Services verder waar uw reguliere schoonmaakbedrijf stopt. Door broedplaatsen van vuil en bacteriën grondig aan te pakken wordt de kans op besmetting en infecties zo klein mogelijk. Vooral op pc’s, toetsenborden, muizen en telefoontoestellen barst het vaak van de bacteriën. Zo zitten er op een gemiddeld toetsenbord maar liefst 400 keer meer bacteriën dan op een toiletbril! Reden genoeg dus om uw computer regelmatig schoon te laten maken.

“Een schone werkplek helpt tegen griep en bespaart u al gauw € 10.000,- aan kosten door ziekteverzuim. Dit bedrag is op basis van 70 werkplekken”

Specialistische ICT reiniging op maat

Wij bieden vanuit Fusernet gespecialiseerde dienstverlening op maat waarbij het reinigen van laptops, toetsenborden, computers, printers, telefoons en andere apparatuur in alle soorten en maten centraal staat. Wij maken gebruik van speciaal ontwikkelde, milieuvriendelijke reinigingsproducten en –middelen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Wist u dat het schoonmaken van toetsenborden goedkoper is dan nieuwe toetsenborden kopen? En het is ook nog eens beter voor het milieu. U wilt toch immers ook maatschappelijk verantwoord ondernemen? Meer weten over alle ins en outs? Neem dan contact met ons op.

Naast een goede ICT reiniging wordt vaak vergeten dat ook serverruimtes of datacenters onderhouden dienen te worden. Stof kan hier leiden tot kleine storingen, die uiteindelijk serieuze gevolgen kunnen hebben voor een organisatie. Vooral ook, omdat de serverruimte in de 21e eeuw vaak het hart van een organisatie vormt. Stelt u zich maar eens voor wat u vandaag de dag zonder computers, uw bedrijfsnetwerk en internet zou moeten. Speciaal werk vraagt om specialistische reiniging. Fusernet ICT Services is gespecialiseerd in het ESD veilig reinigen van datacenters en andere ruimtes met serverkasten en computervloeren.

Vraag nu uw gratis hygiënemeting aan!

Nieuwsgierig naar de vervuiling van uw ICT-apparatuur? Vraag dan onze hygiënemeting aan. Met speciale apparatuur meten we de aanwezigheid van Adenosine TriPhos- phate (ATP). De aanwezigheid van ATP op een oppervlak wijst op besmetting. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis hygiëne meting en demonstratie.

Veelgestelde vragen ICT reiniging

ICT reiniging heeft meerdere voordelen; minder ziekteverzuim, hogere productiviteit, langere levensduur apparatuur, milieuvriendelijk en het draagt bij aan een circulaire economie.

Een diepte reinigen van een toetsenbord en muis duurt ongeveer 5 a 8 minuten. Dit heeft wel met de aanwezige vervuiling te maken.
Ons advies is minimaal twee keer per jaar. Als het flexwerkplekken betreft twee of vier keer per jaar.
Dit kan op elk moment van de dag. Fusernet heeft een stille werkkar speciaal ontwikkelt voor op de dag te reinigen. Op deze manier kan de werkgever laten zien dat er aandacht wordt besteed aan de eindgebruikers werkplek.
Nee het is niet goedkoper. Uit ervaring blijkt dat toetsenborden na een half jaar een bron van te besmetting zijn. Broodkruimels, stof, haren en ander vuil hopen zich op. Te vies om nog op te werken. Daarom worden toetsenborden al gauw weggegooid. Belastend voor het milieu en nog duur ook. Er komen nogal wat kosten kijken bij een vervanging. Eén medewerker zoekt type, beschikbaarheid en prijs van het toetsenbord. Als dat uitgezocht is en alle toetsenborden centraal geleverd zijn, is er iemand verantwoordelijk voor het uitpakken en verspreiden van de nieuwe en het afvoeren van de oude apparatuur. En dan moet ook al het verpakkingsmateriaal nog afgevoerd worden. Omgerekend kost een toetsenbord dan al snel €23,00.
Ja, regelmatig intensief reinigen van ICT-apparatuur garandeert een langere levensduur van de apparatuur. Jarenlange ervaring van preventief onderhoud en specialistische reiniging leert dat het aantal ICT-storingen afneemt en dat apparatuur er als nieuw uit blijft zien. Specialistische reiniging houdt apparatuur niet alleen schoon, de apparatuur gaat maar liefst drie jaar langer mee! Afschrijvingen van acht jaar, in plaats van de gebruikelijke drie tot vijf jaar, zijn eerder regel dan uitzondering.

Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag verder via info@fusernet.nl.