Computerreiniging: een taak voor een specialist

Computerreiniging is een belangrijk onderdeel op kantoren, scholen en binnen andere organisaties. Als er geen computerreiniging wordt uitgevoerd op uw werkplek zorgt dit ervoor dat het werkcomfort verminderd en dat apparatuur vervuild kan raken. Als u kiest voor Fusernet ICT Services kiest u voor zekerheid en ervaren schoonmakers met kennis van hardware en ICT apparatuur.

In- en uitwendig computer schoonmaken

Er kunnen twee soorten vervuiling optreden aan een computer, namelijk in en uitwendige vervuiling.

Inwendige vervuiling wordt veelal veroorzaakt door de ventilatoren die de systeemkast van een computer bevat. Deze ventilatoren koelen de temperatuur aan de binnenzijde, maar trekken ook veel stof en vuil aan. Daarnaast zorgt deze vervuiling ook voor een isolerende werking, met name op de chips waardoor de inwendige temperatuur stijgt en er storingen kunnen ontstaan. Het is daarom van belang dat de binnenzijde van een computer regelmatig wordt gereinigd. Uw pc stofvrij maken zorgt voor een langere levensduur.

Het reinigen van computers, laptops en andere apparatuur aan de buitenkant is net zo belangrijk. Toetsenborden, muizen en telefoons zijn een broedplaats voor tienduizenden bacteriën. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat al die bacteriën regelmatig verkoudheden en huidirritaties veroorzaken. Zeker door de komst van Het Nieuwe Werken (HNW), waarbij meerdere personen dezelfde werkplek gebruiken, is het schoonmaken van uw ICT-werkplek nog belangrijker geworden. Uw computer schoonmaken is dan ook verstandig. Denk aan het toetsenbord ontsmetten, computer schoonmaken met perslucht of uw computer schoonmaken met een stof compressor.

Benieuwd hoe computerreiniging werkt? Bekijk onze video!

Voorbereiding reiniging

Het is onze ervaring dat er snel en goed doorgewerkt kan worden als wij uw pc stofvrij maken, als er een interne vooraankondiging wordt verspreid aan de diverse eindgebruikers, waarvan de computerwerkplek gereinigd wordt. Daarnaast hebben onze medewerkers vaak een schriftelijke opdracht toelichting van u als opdrachtgever bij zich. Ook dit komt de voortgang van de werkzaamheden ten goede. Tenslotte kan een sleutelpan bijdragen aan een optimale doorlooptijd. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Uitvoering werkzaamheden

Nadat de werk inventarisatie gemaakt is, gaan wij aan de slag. Wij plannen onze komst in overleg met uw contactpersoon. Deze afspraak wordt via een e-mail bevestigd. Alle reinigingswerkzaamheden vinden plaats op uw locatie. Voor aanvang van de werkzaamheden zullen onze medewerkers zich bij u of uw contactpersoon melden om eventuele bijzonderheden door te spreken.

Vrolijke gezichten, minder storingen en een gezond werkklimaat. U en uw medewerkers verdienen een frisse en hygiënische werkplek. Maar op welke wijze reinigt Fusernet Services uw ICT apparatuur precies? En welke schoonmaakmiddelen worden daarbij gebruikt?

Fusernet ICT Services gebruikt uitsluitend professionele reinigingsmiddelen en –materialen die het milieu zo weinig mogelijk belasten. Reinigingsproducten zijn op waterbasis en volledig biologisch afbreekbaar. Doeken worden verantwoord gewassen en hergebruikt. Het ontstane afval wordt meegenomen en gescheiden verwerkt. Op aanvraag zenden wij ons Europees veiligheidscertificaat toe van de gebruikte reinigingsvloeistof.

Vrolijke gezichten, minder storingen en een gezond werkklimaat. U en uw medewerkers verdienen een frisse en hygiënische werkplek. Maar op welke wijze reinigt Fusernet Services uw ICT apparatuur precies? En welke schoonmaakmiddelen worden daarbij gebruikt?

Fusernet ICT Services gebruikt uitsluitend professionele reinigingsmiddelen en –materialen die het milieu zo weinig mogelijk belasten. Reinigingsproducten zijn op waterbasis en volledig biologisch afbreekbaar. Doeken worden verantwoord gewassen en hergebruikt. Het ontstane afval wordt meegenomen en gescheiden verwerkt. Op aanvraag zenden wij ons Europees veiligheidscertificaat toe van de gebruikte reinigingsvloeistof.

schoonmaken van schermen
fusernet compuer schoonmaken

Cleaning trolly’s van Fusernet ICT Services

Voor de reiniging van ICT-apparatuur maakt Fusernet gebruik van hoogwaardige ‘cleaning trolly’s’. Deze ARBO-vriendelijke trolly’s beperken de overlast tot een minimum.

Huisregels naleven

Het spreekt voor zich dat onze medewerkers uw huisregels naleven. Ook zorgen wij ervoor dat uw medewerkers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van onze reinigingswerkzaamheden. We stellen uw medewerkers tijdig op de hoogte wanneer hun apparatuur gereinigd wordt.

Werkbon

Alle geoffreerde items worden beschreven op een werkbon. Deze ontvangt u na afloop. Zo heeft u een volledig overzicht van de door ons uitgevoerde werkzaamheden en eventuele bijzonderheden.

Tijdsduur werkzaamheden

Het reinigen van een werkplek duurt gemiddeld tien tot vijftien minuten. De tijdsduur van het reinigen van print -, fax- en kopieerapparatuur is mede afhankelijk van het soort apparaat en de vervuilingsgraad. Doordat Fusernet in de meeste situaties met twee medewerkers aan de slag is, is een snelle doorlooptijd gegarandeerd.

Digitale rapportages, nazorg en service zijn een constant speerpunt van Fusernet ICT Services

Indien gewenst ontvangt u na iedere opdracht een digitale rapportage van de behandelde items, voorzien van een asset- en serienummer. Met deze rapportage kunt u uw Configuration Management DataBase (CMDB) optimaal beheren. De producten waarmee we werken, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en certificeringen. Ruim 30% van onze klanten behoort tot de Top 100 bedrijven van Nederland. Op verzoek zijn er diverse referenties beschikbaar, waaronder nationale overheidsinstellingen, bank- en zorginstellingen en politiediensten. Uw computer schoonmaken is belangrijk. Fusernet kan u op diverse manieren van dienst zijn. Wij kunnen uw toetsenbord ontsmetten, computer of laptop schoonmaken met perslucht of uw computer schoonmaken met een stof compressor. Laat uw werkplek reinigen en pc stofvrij maken voor een hygiënische en prettige werkomgeving!

fusernet metenweten 3
web2 chill results example research labtest kopiëren

Het onzichtbare, zichtbaar maken maken door samenwerking met CHILL

In de microbiologie laboratoria van CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs B.V.) gaat het verder dan de ATP-meting. Door de samenwerking met CHILL maken we de niet zichtbare (bacteriële) verontreiniging zichtbaar. Hierdoor krijgt men een realistischer beeld hoe het met de werkplek hygiëne is gesteld. Door professionele swab monsters af te nemen en op kweek te zetten kunnen de hoeveelheid én de soort bacteriën worden bepaald. Alleen met deze inhoudelijke kennis kan er inzichtelijk worden gemaakt of er ook schadelijke (pathogene) bacteriën aanwezig zijn. Oftewel, bacteriën waar men ziek van kan worden (zoals de bekende poepbacterie E. coli of de huidbacterie S. aureus). Met het unieke partnerschap tussen CHILL en Fusernet kan de hygiëne bewustheid naar een nog hoger niveau worden getild, waarbij de verbinding tussen praktijk en wetenschap leidend is.