Datavernietiging

Uw bedrijfsinformatie is vertrouwelijk. Binnen uw organisatie staat allerlei data verspreid op o.a. computers, telefoontoestellen, servers, USB-sticks en printers. Gevoelige data mag in geen enkel geval op straat belanden en datavernietiging kan u hierbij helpen. Hoe weet u zeker dat deze data veilig en betrouwbaar vernietigd wordt? Met datavernietiging van Fusernet ICT Services bent u verzekerd van veilige datavernietiging.

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Voorkom dat bedrijfsinformatie op straat komt te liggen

We lezen het maar al te vaak in de krant: bedrijfsinformatie die in de verkeerde handen valt. Het zal u maar overkomen, bepaald geen positieve reclame voor uw organisatie. Niet alleen kan dit een enorm negatieve invloed hebben op de bedrijfsvoering, maar ook bewaart Google dit soort nieuws tot in de eeuwigheid, waardoor het meestal op de verkeerde momenten weer onder de aandacht gebracht wordt. Dit levert enorme imagoschade op waarvan de kosten niet in geld zijn uit te drukken. Op zo’n moment zou datavernietiging de perfecte uitkomst bieden. Als u gebruik maakt van datavernietiging weet u zeker dat bedrijfsinformatie niet in verkeerde handen terecht komt. Fusernet ICT Services biedt uitkomst en verwijdert data van alle soorten gegevensdragers, kort samengevat is dit datavernietiging. Denkt u hierbij aan de nieuwste smartphones en tablets, maar ook aan bijvoorbeeld routers en bridges die allerlei IP-adressen opslaan. Voorkom vervelende situaties met datavernietiging.

Wat is datavernietiging?

Datavernietiging is het vernietigen van data (gevoelige informatie) op alle denkbare gegevensdragers zoals een harde schijf, printers, mobiele telefoons, tapes, USB-sticks, laptops, desktops en alle soorten computers. Wanneer een harde schijf wordt gebroken of geformatteerd bevat deze nog altijd een schat aan informatie. Door middel van deskundige verwijdering die bekroond is met een CA+ certificering, het hoogst haalbare op het gebied van datavernietiging, bent u verzekerd van de juiste en gehele vernietiging van uw datadrager. Wij zorgen ervoor dat de datadrager geheel wordt gewist zodat geen hacker of ICT’er nog bij de gevoelige informatie kan. Datavernietiging biedt de ideale uitkomst voor zowel zakelijk als privé.

Hoe gaat het verwijderen van data in zijn werk?

Een harde schijf bestaat uit één of meerdere platters: ronde schijven die eruit zien als dikke cd’s. Een platter is een stuk glas of aluminium dat met een laagje metaal is bedekt. Maar hoe gaat datavernietiging in zijn werk? Harde schijven met weinig opslagruimte hebben één platter, grotere harde schijven hebben er twee of meer. De platters hebben heel veel ruimte dat gevuld kan worden met data. Als dat naar deze schijf geschreven wordt, worden er automatisch oudere bestanden vanaf gehaald, hierdoor ontstaan er “leegtes” die daarna weer opgevuld worden door delen van nieuwe bestanden. Een harde schijf zou deze gaten meteen kunnen opschonen, defragmenteren heet dit, maar dit gaat ten koste van de snelheid.

Veelgemaakte denkfout bij datavernietiging

Een veelgemaakte denkfout is dat het formatteren van een harde schijf betekent dat alle aanwezige data gewist worden, zodat de schijf opnieuw gebruikt kan worden. Maar met formatteren worden alleen de referenties naar bestanden weggehaald en niet alle sectoren. Als u de schijf formatteert, geeft u aan dat alle bestaande sectoren gezien mogen worden als vrije ruimte en dus mogen worden overschreven door nieuwe bestanden. Hoe meer u vervolgens met de schijf doet, hoe meer oude bestanden verdwijnen, omdat ze dan plaatsmaken voor nieuwe bestanden. Maar wilt u de pc met schijf verkopen, dan is het noodzakelijk dat u uw gegevens goed wist. Alleen formatteren en Windows opnieuw installeren is dus niet genoeg. Dan worden uiteraard al uw instellingen gewist, maar sommige gegevens kunnen eenvoudig worden teruggehaald met herstelsoftware.

Harde schijf verwijderen

Als u een harde schijf wilt wissen, moet u er dus voor zorgen dat alle sectoren worden overschreven met nieuwe, nutteloze informatie. Fusernet kan er voor zorgen dat dit zorgvuldig gebeurt. De programma’s die wij hiervoor gebruiken zorgen er voor dat al uw gegevens definitief van de harde schijf verwijderd worden en dus nooit meer hersteld kunnen worden.

Wordt uw data wel veilig vernietigd?

Wij gebruiken gecertificeerde dataverwijdering software om de gegevens op uw datadragers te verwijderen. U kunt er ook voor kiezen om uw datadragers fysiek te laten vernietigen. Heeft u behoefte aan nog meer zekerheid? Dan kunnen wij u datadragers vernietigen bij u op locatie. Wij komen graag op gesprek om met u uw wensen en verwachting te bespreken over datavernietiging op locatie. Fusernet ICT Services kan op tal van niveaus ondersteuning bieden.

“Voorkom imagoschade aan uw bedrijf”

Een certificaat voor de verwijderde data

De producten die wij inzetten voldoen aan de hoogste eisen van de NATO en andere militaire organisaties. Na elke datavernietiging genereren wij een certificaat waarop exact vermeld staat wat we aan apparatuur hebben aangetroffen en wat er aan data verwijderd is. Dit rapporteren we aan u, zodat u precies weet wat er afgevoerd is en wanneer dit gebeurd is.

Datavernietiging certificaat

Het certificaat dat aan het einde van de wipe wordt gegenereerd dient als bewijs voor de uitvoering van de wipe. Het certificaat bevat een uitgebreid overzicht van gedetecteerde hardware, serienummer en specificaties van het systeem. Per unit wordt een certificaat gegenereerd.


Dit kan handig zijn om te weten, bijvoorbeeld in verband met de SOX-wetgeving of voor de interne accountant. De Sox-wetgeving is ontstaan in 2002 en houdt in dat een onderneming zich moet houden aan een deugdelijke ondernemingsbestuur. De SOX-wet is van toepassing op bedrijven die genoteerd staan op de Amerikaanse beurs (denk hierbij aan AEGON, Ahold, Unilever, enz.). Een van de 69 artikelen betreft de IT binnen een bedrijf. Beursgenoteerde bedrijven hebben vaak eigen softwareprogramma’s. Deze software moet dan ook regelmatig getoetst worden op de betrouwbaarheid van de data-output.


Volgens de Wet Bescherming Privacy (WBP) bent u verplicht te registreren of, hoe en waar privacygevoelige data zijn afgevoerd. Wanneer u dit niet doet, kan dat tot hoge boetes leiden. Er zijn diverse soorten datadragers waarop data verwijderd en vernietigd kan worden, denk hierbij aan mobiele telefoons, printers, computers, USB-sticks en tapes.

Dataverwijdering van alle soorten gegevensdragers

Fusernet ICT Services verwijdert data van alle soorten gegevensdragers in samenwerking met Blanco en Kroll op locatie. Dit doen we dus ook voor de steeds vaker gebruikte GSM`s & Smartphones, die vaak vol zitten met vertrouwelijke data. Vergeet ook uw routers en bridges niet; hier blijven IP-adressen instaan die hackers eenvoudig toegang tot uw bedrijfsnetwerk kunnen geven.
Fusernet vernietigd data van alle gerelateerde computer apparatuur. Voor een volledig overzicht verwijzen wij u door naar onze pagina “Datavernietiging per Apparaat”.

"Wij wissen uw vertrouwelijke data door harddisks en datadragers fysiek te vernietigen in onze shredder”

Bedrijfsgevoelige data definitief verwijderden

Hoe kunt u uw bedrijfsgevoelige data laten verwijderen van uw bedrijfslaptop of harde schijf? Fusernet ICT Services biedt u de oplossing om al uw vertrouwelijke data permanent te wissen. Zo bent u gegarandeerd van 100% gecertificeerde datavernietiging. Uw vertrouwelijke gegevens vernietigen wij op de juiste wijze en wij halen apparatuur op in heel Nederland.

Dienstverlening op maat

Fusernet ICT Services levert dienstverlening op maat. Onze diensten sluiten nauw aan bij die van uw interne of externe ICT-partner. Wij bieden u verschillende mogelijkheden aan om data te verwijderen of harde schijven te vernietigen zonder dat dit uw Move, Add and Change(MAC)-processen verstoort of ervoor zorgt dat deze opnieuw ingericht dienen te worden.

Gecertificeerd specialist in datavernietiging voor bedrijven op locatie.

Fusernet ICT Services

Veelgestelde vragen datavernietiging

Search fusernet.nl

WINKELMAND (2)