Datavernietiging

Bedrijfsinformatie is vertrouwelijk en kan gevoelig zijn. U wilt natuurlijk niet dat dit in verkeerde handen komt, met alle gevolgen van dien. Er staat data op allerlei gegevensdragers binnen een bedrijf; denk aan onder meer computers, telefoontoestellen, servers, USB-sticks en printers. Simpelweg formatteren is absoluut niet voldoende, omdat hierbij altijd data aanwezig blijft op de datadrager. Wanneer bedrijfsinformatie op straat komt te liggen, kan dit uw bedrijf schaden. Bovendien is het niet bepaald goede reclame voor uw huidige én nieuwe klanten. Datavernietiging is dan ook zeer belangrijk. Voorkom imagoschade door uw data veilig en betrouwbaar te laten vernietigen door Fusernet ICT Services. Wij zorgen ervoor dat de datadrager geheel wordt gewist met behulp van gecertificeerde dataverwijderingssoftware. Daarnaast is het ook mogelijk om datadragers fysiek te laten vernietigen, desnoods op uw locatie. Bovendien leveren wij u een certificaat na de datavernietiging. Kortom, wij kunnen u ontzorgen bij het veilig vernietigen van data.

Voorkom dat bedrijfsinformatie op straat komt te liggen

We lezen het maar al te vaak in de krant: bedrijfsinformatie die in de verkeerde handen valt. Het zal u maar overkomen, bepaald geen positieve reclame voor uw organisatie. Niet alleen kan dit een enorm negatieve invloed hebben op de bedrijfsvoering, maar ook bewaart Google dit soort nieuws tot in de eeuwigheid, waardoor het meestal op de verkeerde momenten weer onder de aandacht gebracht wordt. Dit levert enorme imagoschade op waarvan de kosten niet in geld zijn uit te drukken. Op zo’n moment zou datavernietiging de perfecte uitkomst bieden. Als u gebruik maakt van datavernietiging weet u zeker dat bedrijfsinformatie niet in verkeerde handen terecht komt. Fusernet ICT Services biedt uitkomst en verwijdert data van alle soorten gegevensdragers, kort samengevat is dit datavernietiging. Denkt u hierbij aan de nieuwste smartphones en tablets, maar ook aan bijvoorbeeld routers en bridges die allerlei IP-adressen opslaan. Voorkom vervelende situaties met datavernietiging. Bestanden definitief verwijderen van harde schijf; dit lukt u alleen middels datavernietiging. Fusernet ICT Services kan onder meer uw harde schijf verwijderen, harde schijf volledig wissen, harde schijf vernietigen en uw harde schijf leegmaken zonder Windows te verwijderen.

data2
data1

Hoe gaat het verwijderen van data in zijn werk?

Een harde schijf bestaat uit één of meer niet-flexibele ronde platen (ook wel platters genoemd). De platen zijn bedekt met een zeer dun magnetiseerbaar laagje. Maar hoe gaat datavernietiging in zijn werk? Harde schijven met weinig opslagruimte hebben één plaat, grotere harde schijven hebben er twee of meer. Deze platen hebben veel ruimte om te vullen met data. Als die data naar de schijf geschreven wordt, worden er automatisch oudere bestanden vanaf gehaald zodat er “leegtes” ontstaan. Deze leegtes kunnen later weer opgevuld worden met nieuwe data. De harde schijf kan deze gaten direct opschonen (defragmenteren), maar dit gaat ten koste van de snelheid.

Veelgemaakte denkfout bij data vernietiging

Veel mensen denken dat door formatteren alle aanwezige data op een harde schijf wordt gewist. Dit is echter niet waar. Door een schijf te formatteren worden alleen de referenties naar bestanden verwijderd, maar de sectoren niet. Met formatteren geeft u alleen aan dat bestaande sectoren als vrije ruimte mogen worden gezien. De harde schijf zal deze dan overschrijven met nieuwe bestanden. Op het moment dat u een computer met harde schijf wilt verkopen, is het noodzakelijk om alle gegevens zorgvuldig te wissen. Slechts formatteren en Windows opnieuw installeren is onvoldoende. Hiermee wist u alleen de instellingen. Met herstelsoftware zijn bepaalde gegevens eenvoudig terug te halen. Het is dan ook belangrijk om om een correcte dataverwijdering uit te voeren.
daat3
data4

Harde schijf verwijderen

Als u een harde schijf wilt wissen, moet u er dus voor zorgen dat alle sectoren worden overschreven met nieuwe, nutteloze informatie. Fusernet kan er voor zorgen dat dit zorgvuldig gebeurt. De programma’s die wij hiervoor gebruiken zorgen er voor dat al uw gegevens definitief van de harde schijf verwijderd worden en dus nooit meer hersteld kunnen worden. Wij zorgen tevens voor harde schijven vernietiging. Voor 100% veilige dataverwijdering bent u bij Fusernet ICT Services aan het juiste adres. Ook zijn wij tot uw dienst voor het ophalen van oude hardware tot harddisk vernietigen en laptop vernietigen.

Wordt uw data wel veilig vernietigd?

Wij gebruiken gecertificeerde dataverwijdering software om de gegevens op uw datadragers te verwijderen. U kunt er ook voor kiezen om uw datadragers fysiek te laten vernietigen. Heeft u behoefte aan nog meer zekerheid? Dan kunnen wij u datadragers vernietigen bij u op locatie. Wij komen graag op gesprek om met u uw wensen en verwachting te bespreken over datavernietiging op locatie. Fusernet ICT Services kan op tal van niveaus ondersteuning bieden; dataverwijdering 100% veilig!

Mogelijkheden voor datavernietiging

Bij datavernietiging en bedrijfsdata vernietigen heeft u de keuze om uw hardware door ons op te laten halen of bij u op locatie te laten vernietigen. We leggen u beide methoden graag uit.

Datadragers laten ophalen
Wij kunnen de hardware bij u op kantoor ophalen in speciale containers die verzegeld worden. Wij voeren de apparatuur vervolgens af. De datadragers worden geregistreerd en vernietigd.

Datadragers op locatie laten vernietigen
Wanneer u het een prettiger idee vindt dat wij de datadragers bij u op locatie vernietigen, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Wij zijn in het bezit van een mobiele shredder. Ook bij deze methode worden de datadragers eerst geregistreerd voordat ze vernietigd worden.

Met beide opties ontvangt u na afloop een certificaat met details. U kunt dit document tonen wanneer u een audit krijgt.

Datavernietiging met behulp van software

U kunt ervoor kiezen om data te laten vernietigen met behulp van software. Wij gebruiken hiervoor Blancco software. Deze software is geautoriseerd en goedgekeurd door onder meer Defensie, de Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Department of Defence USA (DOD). Met deze manier van datavernietiging bent u ervan verzekerd dat de data op uw gegevensdragers 100% gewiped zijn.

Over Blancco dataverwijdering software
Blancco software is onder meer geaccrediteerd door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Deze software zorgt voor 100% veilige en definitieve datavernietiging welke is opgeslagen op datadragers zoals computers, servers, mobiele telefoons en meer. Blancco genereert na afloop een gedetailleerd rapport/certificaat met onder meer serienummers en componenten van het systeem welke de datavernietiging garandeert. Dit is uw bewijs dat de data 100% is gewiped.

Dataverwijdering met behulp van hardware

U kunt er ook voor kiezen om uw datadragers fysiek te laten vernietigen. Dit kunnen wij doen met onze shredder. De datadragers worden uit uw hardware gedemonteerd, geregistreerd en vervolgens door de shredder gehaald. Na het shredderen zijn er slechts kleine stukjes over van uw datadragers. Hierdoor is het absoluut onmogelijk om data terug te halen.

Wipen of shredderen?

Wat betreft veiligheid maakt het niet uit of u kiest voor wipen of shredderen. Met beide methoden bent u ervan verzekerd dat uw data 100% vernietigd is. Ook krijgt u in beide gevallen een certificaat welke u kunt tonen als u bijvoorbeeld een audit krijgt.

Als u ervoor kiest om data van uw harde schijven te laten wipen, dan behoudt deze een groot deel van zijn gebruikswaarde. De harde schijven blijven namelijk intact. Dat betekent dat de datadrager kan worden hergebruikt of verkocht. Dit is een duurzame en ook financieel aantrekkelijk oplossing. Wanneer de datadragers verouderd is, kunt u beter kiezen voor shredderen. Dit is een snellere oplossing, want data wipen neemt meer tijd in beslag.

Een certificaat voor de verwijderde data

De producten die wij inzetten voldoen aan de hoogste eisen van de NATO en andere militaire organisaties. Na elke datavernietiging genereren wij een certificaat waarop exact vermeld staat wat we aan apparatuur hebben aangetroffen en wat er aan data verwijderd is. Dit rapporteren we aan u, zodat u precies weet wat er afgevoerd is en wanneer dit gebeurd is.

Gecertificeerde datavernietiging

Het certificaat dat aan het einde van de wipe wordt gegenereerd dient als bewijs voor de uitvoering van de wipe. Het certificaat bevat een uitgebreid overzicht van gedetecteerde hardware, serienummer en specificaties van het systeem. Per unit wordt een certificaat gegenereerd.

Dit kan handig zijn om te weten, bijvoorbeeld in verband met de SOX-wetgeving of voor de interne accountant. De Sox-wetgeving is ontstaan in 2002 en houdt in dat een onderneming zich moet houden aan een deugdelijke ondernemingsbestuur. De SOX-wet is van toepassing op bedrijven die genoteerd staan op de Amerikaanse beurs (denk hierbij aan AEGON, Ahold, Unilever, enz.). Een van de 69 artikelen betreft de IT binnen een bedrijf. Beursgenoteerde bedrijven hebben vaak eigen softwareprogramma’s. Deze software moet dan ook regelmatig getoetst worden op de betrouwbaarheid van de data-output.

Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bent u verplicht te registreren of, hoe en waar privacygevoelige data zijn afgevoerd. Wanneer u dit niet doet, kan dat tot hoge boetes leiden. Er zijn diverse soorten datadragers waarop data verwijderd en vernietigd kan worden, denk hierbij aan mobiele telefoons, printers, computers, USB-sticks en tapes.

AVG en datavernietiging

Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bent u verplicht te registreren of, hoe en waar privacygevoelige data zijn afgevoerd. Wanneer u dit niet doet, kan dat tot hoge boetes leiden wanneer u een audit krijgt. Er zijn diverse soorten datadragers waarop data verwijderd en vernietigd kan worden, denk hierbij aan mobiele telefoons, printers, computers, USB-sticks en tapes.

Dataverwijdering van alle soorten gegevensdragers

Fusernet ICT Services verwijdert data van alle soorten datadragers met Blanco en Kroll op locatie. Dit doen we dus ook voor de steeds vaker gebruikte GSM`s & Smartphones, die vaak vol zitten met vertrouwelijke data. Vergeet ook uw routers en bridges niet; hier blijven IP-adressen instaan die hackers eenvoudig toegang tot uw bedrijfsnetwerk kunnen geven.

Wij houden ons bezig met bedrijfsdata vernietigen en vernietigen datadragers van alle gerelateerde computer apparatuur. Voor een volledig overzicht verwijzen wij u door naar onze pagina “Datavernietiging per Apparaat”.

"Wij wissen uw vertrouwelijke data door harddisks en datadragers fysiek te vernietigen in onze shredder”

Wat te doen na datavernietiging?

Nadat de data op uw gegevensdrager is vernietigd, kunt u voor verschillende opties kiezen. U kunt bijvoorbeeld de hardware opnieuw gebruiken binnen uw organisatie. Is de hardware verouderd en ongeschikt voor hergebruik? Dan kunt u kiezen voor fysieke vernietiging middels shredderen. In sommige gevallen heeft overtollige hardware nog restwaarde en kunnen wij deze opkopen. U ontvangt in dat geval een aantrekkelijke vergoeding voor uw apparatuur. Wanneer wij uw oude hardware afvoeren doen we dit conform WEEELABEX-wetgeving. WEEELABEX staat voor Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence. Het geeft de wettelijke normen aan voor de inzameling, opslag, transport, verwerking, recycling en hergebruik van apparaten.

Bedrijfsgevoelige data definitief verwijderden

Hoe kunt u uw bedrijfsgevoelige data laten verwijderen van uw bedrijfslaptop of harde schijf? Fusernet ICT Services biedt u de oplossing om al uw vertrouwelijke data permanent te wissen. Zo bent u gegarandeerd van 100% gecertificeerde datavernietiging. Uw vertrouwelijke gegevens vernietigen wij op de juiste wijze en wij halen apparatuur op in heel Nederland. Zakelijke datavernietiging is ons op het lijf geschreven.

Datavernietiging; dienstverlening op maat

Bij Fusernet ICT Services houden we ons bezig met datavernietiging voor de zakelijke markt. Wij kunnen verwijderde bestanden definitief verwijderen. Denk aan een laptop leegmaken voor verkoop, laptop vernietigen, datavernietiging harde schijf, datavernietiging hardware, harde schijf laptop verwijderen, laptop vernietigen, harde schijf leegmaken, harde schijf vernietigen, USB-stick leegmaken of een  externe harde schijf leegmaken; wij kunnen u in dit alles ontzorgen. Wilt u meer weten over datavernietiging of een vrijblijvende offerte van ons ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Datavernietiging door Fusernet ICT Services

Wilt u meer weten over datavernietiging, harde schijf vernietiging kosten of een vrijblijvende offerte van ons ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Veelgestelde vragen datavernietiging

Kan Fusernet van alle soorten gegevensdragers als vernietigen ? Ja van een I-pad, Harddisks , CD’s, switchen, notebooks, servers, etc etc. Fusernet zorgt voor een 100 procent vernietig.
www.blancco.com, shredders en degrausser.
Ja dat kan, al is dat wel een grotere investering.
Ja, Fusernet levert deze op verzoek aan.
Ja 98 procent van alle ict apparatuur en aanverwante goederen worden zo verwerkt dat ze weer kunnen worden hergebruikt als grondstoffen. MVO staat voorop bij ons en onze partners.

U kunt de harde schijf laten ophalen of langs brengen bij een professioneel bedrijf, zoals Fusernet, die datavernietiging verzorgt. Zo bent u ervan verzekerd dat de harde schijf en de data erop onomkeerbaar vernietigd worden en uw data nooit in verkeerde handen kan vallen.

Dit kan via Schijfhulpprogramma op uw computer. U kunt de schijf hiermee formatteren.

Zorg ervoor dat u bestanden die u wilt bewaren op een andere datadrager veilig stelt. Dit kan via Schijfhulpprogramma op uw computer. U kunt de schijf hiermee formatteren. Er zijn echter mogelijkheden om de gegevens toch terug te halen. Als u echt zeker wilt zijn dat uw gegevens niet in verkeerde handen vallen, is het aan te raden om uw data professioneel te laten wissen. Alleen dan heeft u echte zekerheid.