ICT reiniging scholen en universiteiten

Als hogeschool of universiteit heeft u een grote verantwoordelijk wat betreft uw studenten. Een schone omgeving waar zij zorgeloos kunnen leren is belangrijk. Een hygiënische omgeving bevordert de gezondheid, veiligheid, concentratie, leerprestaties en het plezier van de studenten. Ook voor de leerkrachten is het heel prettig om in een schone en frisse omgeving te kunnen werken. Met de komst van virussen zoals Covid-19 is een goede hygiëne belangrijker dan ooit.

Hygiëne in het onderwijs

Het schoonmaken van ICT-apparatuur op hogescholen en universiteiten vraagt om maatwerk. Een slechte hygiëne op school draagt bij aan een hoger ziekteverzuim onder docenten. 80% van de infectieziekten ontstaan door het niet wassen van de handen na een toiletbezoek. Een goede hygiëne is dan ook belangrijk. Hogescholen en universiteiten kunnen ouders en verzorgers betrekken door informatie te geven over een goede hygiëne bij studenten. De kosten van ziekteverzuim kunnen flink oplopen wanneer leerkrachten ziek worden. Een zieke docent blijft namelijk gemiddeld 14 dagen thuis.
hybride 002
hybride 001

Schoonmaken onderwijsinstellingen

Op steeds meer onderwijsinstellingen maakt ICT apparatuur een groot deel uit van het lesprogramma. Een regulier schoonmaakbedrijf voor hogescholen en universiteiten neemt de reiniging van ICT apparatuur niet mee in het werkprogramma. Dat is logisch, want ICT reiniging is specialistisch werk. Vooral ICT apparatuur die door meerdere personen gebruikt worden zijn vaak een broedplaats voor bacteriën. Deze kunnen zorgen voor huidirritaties, verkoudheid of de verspreiding van andere virussen zoals buikgriep en Covid-19. Fusernet ICT Services is gespecialiseerd in ICT schoonmaak op hogescholen en universiteiten en beschikt over de juiste certificeringen.

Wat levert professionele reiniging op?

Bij het kiezen van een hogeschool of universiteit voor hun kinderen speelt een schone omgeving een grote rol voor ouders. Met een goede hygiëne worden studenten minder snel ziek. Door de ICT-apparatuur te voorzien van de juiste hygiëne, wordt de kans op verspreiding van infecties kleiner en kan het ziekteverzuim onder zowel studenten als leraren worden beperkt. Zorg dus voor een schone, frisse en veilige omgeving op school.

Maatwerk voor onderwijs

Op hogescholen en universiteiten ICT apparatuur reinigen vraagt om maatwerk. Geen enkele hogeschool of universiteit is hetzelfde.  Fusernet ICT Services biedt dienstverlening op maat waarbij uw wensen centraal staan. Ons doel is een hygiënische leeromgeving voor studenten en leraren. Fusernet ICT Services helpt met professionele reiniging van o.a. computers, toetsenborden, beeldschermen, laptops en computermuizen. Een schone en hygiënische omgeving heeft een positief effect op uw studenten en leerkrachten. Frisse ICT apparatuur is prettig in gebruik, voorkomt de verspreiding van virussen en bacteriën en verlengt de levensduur van uw ICT apparatuur. ICT reiniging is dan ook een investering die zich terugbetaalt. 

Voordelen van ICT reiniging op onderwijsinstellingen

  • Schone en frisse werkplekken voor uw studenten
  • Positieve invloed op gezondheid, concentratie en leerprestaties
  • Verminderde kans op verspreiding van virussen en bacteriën
  • Prettige en veilige leeromgeving voor uw studenten
  • Langere levensduur van uw ICT apparatuur

ICT apparatuur op Hogescholen en Universiteiten schoonmaken

Het belang van schone en hygiënische ICT apparatuur op het beroepsonderwijs, ROC’s, hogescholen en universiteiten is belangrijk. Niet alleen voor uw studenten, maar ook voor uw personeel. Bovendien maakt u als hogeschool of universiteit een goede indruk op de ouders van de studenten. Wilt u professioneel de ICT apparatuur van een hogeschool of universiteit laten reinigen? Fusernet ICT Services is hier de ideale partner voor. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van ICT apparatuur. Neem vrijblijvend contact op met Fusernet ICT Services voor meer informatie. Wij staan u graag te woord.