Opkoop hardware

Uw oude apparatuur is vaak geld waard! Laat Fusernet ICT Services uw oude apparatuur afvoeren. Dankzij onze specialistische datavernietiging weet u zeker dat er geen (gevoelige) informatie op straat komt te liggen. Waar mogelijk wordt de hardware gereed gemaakt voor hergebruik als een refurbished product. Zo krijgt uw oude hardware een nieuwe bestemming en krijgt u een aantrekkelijke restwaarde. U houd niet alleen rekening met de kosten, maar ook met het milieu. Vereist uw organisatie dat alle hardware totaal vernietigd dient te worden, dan kan Fusernet daar ook zorg voor dragen. Veel organisaties dragen inmiddels bij aan een circulaire economie door ICT hardware een tweede leven te geven. Een win win situatie!

De voordelen van opkoop van uw ICT hardware

Uiteraard draagt u graag bij aan een beter milieu en stimuleert u een circulaire economie. Maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen:

WEEELABEX-gecertificeerd afvoeren

Bij elk bedrijf of organisatie moet er regelmatig ICT hardware worden vervangen, zoals computers, laptops, telefoons, printers, toetsenborden en muizen. Oude of overtollige hardware mag echter niet zonder VIHB-certificaat worden vervoerd. Bovendien moet uw verwerker ook WEEELABEX-gecertificeerd zijn. Bij Fusernet ICT Services bent u ervan verzekerd dat de afvoer van uw oude hardware aan deze eisen voldoet. Als gecertificeerde hardware opkoper verzorgen wij voor u de afvoer in de hele keten. Volgens de wet blijft u ‘ontdoener’ en eindverantwoordelijk voor de afvoer. Zonder gecertificeerde partners pleegt u een milieudelict en de boetes hiervoor zijn hoog.

VIHB-certificaat

Bedrijven die zich in Nederland bezighouden met het vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijks afvalstoffen moeten verplicht vermeld staan op de landelijke VIHB-lijst. Dit geldt ook voor buitenlandse bedrijven die dergelijke activiteiten op Nederlands grondgebied verrichten. De afkorting VIHB staat voor: Vervoeder van afval, Inzamelaar van afval, Handelaar in afval en Bemiddelaar in afval.

Ontvang een aantrekkelijke vergoeding voor uw oude hardware

Uw oude hardware is in de meeste gevallen nog geld waard. Voor actuele apparatuur bieden wij een aantrekkelijke vergoeding. Uw hardware wordt door ons zorgvuldig opgeschoond en verwijderd van de werkplek. Fusernet zorgt voor een planmatige verwijdering waarbij het milieu en het 100% vernietigen van gevoelige data voorop staat. In de verwerkingslaboratoria van onze partners gebruiken we speciale software WWW.BLANCCO.COM  om alle eventueel nog aanwezige data in uw hardware te vernietigen.

Datavernietiging op locatie

Wanneer u liever wenst dat wij de datavernietiging bij u op locatie uitvoeren alvorens uw apparatuur mee te nemen, is dit uiteraard ook mogelijk. Fusernet ICT Services levert in alle opzichten maatwerk. Wij werken samen met partners welke officieel gecertificeerd zijn volgens de Registratie van Vervoerders, Inzamelaars, Handelaars en Bemiddelaars (VIHB) van afvalstoffen. Ook werken wij met partners volgens de strenge richtlijnen van het ministerie van VROM voor de verwerking van elektrisch en elektrotechnisch afval. Fusernet is zelf ook in het bezit van een VIHB-certificaat. Tal van organisaties kiezen dan ook voor onze vertrouwde planmatige benadering.

Fusernet ICT Services: uw betrouwbare hardware opkoper

Kies ook voor zorgvuldige verwijdering van uw overtollige hardware en ontvang een aantrekkelijke vergoeding voor uw apparatuur. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu dankzij PC- en IT-recycling. Neem contact met ons op via 030 – 6056174 of vraag een vrijblijvende offerte aan via info@fusernet.nl. U kunt uw vraag ook stellen door ons contactformulier in te vullen.

Veelgestelde vragen Opkoop hardware

Ja, wij rijden direct met de eigen vrachtauto naar het verwerkingsmagazijn waar er e.e.a. beveiligd is opgeslagen. Na de registratie in het magazijn wordt de data 100 procent verwijderd.
Nee, zakelijk mag dit bij de meeste gemeenten niet worden ingeleverd’ worden
Ja, ook hier doen wij een marktconform bod op.
Ja, de ontvangen apparatuur wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Wat niet kan worden hergebruikt wordt gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe producten.
Ja, Fusernet heeft deze documenten. Deze zijn door onze eigen FG (functionaris gegevens verwerking) opgesteld en onderhouden.