blog afvoer opkoop

Opkoop, afvoer en datavernietiging

Veel mensen staan er niet bij stil, maar we verzamelen enorm veel vertrouwelijke informatie op onze computers, telefoons, tablets, externe harde schijven, USB-sticks en andere digitale media. Wat gebeurd er eigenlijk als we deze apparatuur vervangen voor nieuwe apparatuur? Waarschijnlijk maakt u intern een back-up of zet u data in de cloud, maar de informatie blijft alsnog aanwezig op de harde schijf van het oude apparaat dat u niet meer gaat gebruiken. Een organisatie heeft vaak bedrijfsinformatie en gegevens van werknemers en klanten op deze apparaten staan. Deze gegevens kunt u niet zomaar verwijderen van het apparaat. Wanneer u ze gewoon weggooit, kan het in handen komen van personen met verkeerde bedoelingen. Het kan nare gevolgen hebben als de Autoriteit Persoonsgegevens bij u op de stoep staat voor een AVG check. Iets waar u niet op zit te wachten!

Digitaal hamsteren
De meeste mensen weten niet hoe ze een harde schijf op de juiste manier moeten vernietigen of vertrouwen de vernietigingsmethoden niet. Daarom worden oude apparaten vaak onnodig lang bewaard. U heeft vast weleens gehoord van ‘hamsteraars’ of ‘hoarders’; mensen die van alles in huis verzamelen omdat ze er geen afstand van kunnen doen of denken dat het later nog eens van pas kan komen. Dit heeft als gevolg dat de spullen het huis en de leefomgeving van de persoon in kwestie volledig opslokken en de vloer vaak niet eens meer zichtbaar is! Dit neemt ongelooflijk veel ruimte in. U heeft een dergelijke situatie ongetwijfeld weleens op televisie langs zien komen en gedacht dat deze persoon gek gedrag vertoond. En toch zijn veel mensen -en ook bedrijven- echte digitale hamsteraars die tonnen aan informatie nutteloos bewaren op oude harde schijven. Grote kans dat er binnen uw organisatie ook veel digitaal gehamsterd wordt!

Voorkomen is beter dan genezen
Als uw organisatie geen beleid heeft voor het veilig verwijderen van data, kan dit ernstige gevolgen hebben. Dit maakt uw organisatie kwetsbaar voor beveiligingsincidenten, imagoschade en verlies van vertrouwen. Gevoelige data mag absoluut niet op straat belanden. U doet er verstandig aan om uw oude apparatuur niet onnodig op te slaan of op verkeerde wijze af te voeren. Door uw oude hardware te laten afvoeren en vernietigen door een professioneel bedrijf, hoeft u zich geen zorgen te maken over datalekken. En wist u dat uw oude apparatuur nog geld waard is?

Oude hardware laten opkopen

Door uw oude hardware in te leveren draagt u bij aan een circulaire economie. Uw oude apparatuur krijgt een tweede leven en heeft in de meeste gevallen nog marktwaarde. U verdiend dus geld met het inleveren van uw actuele ICT apparatuur; inleveren is terugkrijgen! Door uw IT recycling door een professioneel bedrijf te laten uitvoeren, bent u ervan verzekerd dat er geen (gevoelige) gegevens in verkeerde handen vallen. Met een gecertificeerd programma genaamd ‘Blancco’, maken wij uw oude ICT apparatuur gereed voor hergebruik, bijvoorbeeld als een refurbished product. Professionele computer recycling; veilig en milieubewust!

Oude hardware laten afvoeren
Oude en overtollige hardware mag niet zomaar afgevoerd worden. De verwerker moet VIHB- en WEEELABEX gecertificeerd zijn. Oude hardware afvoeren brengen namelijk risico’s met zich mee. Zonder VIHB mag u oude ICT apparatuur niet vervoeren en zonder WEEELABEX mag u deze niet ontmantelen. Zelfs een disk verwijderen valt daar al onder. Door uw oude hardware te laten afvoeren door Fusernet ICT Services kiest u voor een veilige en planmatige verwijdering. Hierbij staan aandacht voor het milieu en het 100% vernietigen van data voorop. Uw oude harddisk kan bijvoorbeeld vernietigd worden. In de goed beveiligde verwerkingslaboratoria van onze partners wordt speciale software gebruikt om alle eventueel nog aanwezige data te wipen.

Datavernietiging
Fusernet ICT Services gebruikt gecertificeerde dataverwijderingssoftware waarmee we de gegevens op uw datadragers verwijderen. U kunt er ook voor kiezen om uw datadragers fysiek te laten vernietigen. Dit kan desgewenst bij u op locatie, voor nog meer gevoel van zekerheid. De methoden die wij inzetten voldoen aan de hoogte eisen van de NATO en andere militaire organisaties. Nadat wij uw data hebben vernietigd ontvangt u van ons een certificaat waar exact op staat vermeld wat we aan apparatuur hebben aangetroffen en wat er aan data is verwijderd. Zo weet u precies wat er is afgevoerd en wanneer dit is gebeurd. Dit is van belang bij interne of externe audits.

Professionele recycling en datavernietiging
Fusernet ICT Services helpt u om uw oude hardware zorgvuldig af te voeren. Bovendien krijgt u hier meestal een aantrekkelijke vergoeding voor en draagt u bij aan een beter milieu. Wij bieden diverse mogelijkheden voor het verwijderen van data of het vernietigen van harde schijven. Fusernet ICT Services biedt altijd een oplossing op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media