Kantoor weer in trek vanwege hoge energiekosten

Kantoor weer in trek vanwege hoge energiekosten

Er werken momenteel minder mensen thuis dan een jaar geleden. Een belangrijke reden hiervan is de stijging van de energierekening. Hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om op kantoor te werken.

Het nieuwe werken; of toch weer terug naar vroeger?

Na de wereldwijde coronapandemie gingen veel mensen noodgedwongen vanuit huis werken. Na de pandemie bleek het thuiswerken een blijvertje; men hoeft minder lang te reizen naar kantoor, het is beter voor het milieu en de brandstofkosten en veel mensen kunnen zich thuis beter concentreren dan op kantoor. Vanwege de hoge energiekosten waar we momenteel mee kampen, is er een verschuiving te zien; steeds meer mensen gaan weer naar kantoor. Zo kan thuis de kachel overdag uitblijven.

Financiële aspecten wegen zwaarder

De huidige energiecrisis verandert het perspectief van veel werknemers. Werken in een verwarmd, comfortabel kantoor is voor veel werknemers de oplossing om de energiekosten de komende wintermaanden te drukken. Hoewel het werken op kantoor wel zorgt voor hogere brandstof- en reiskosten, lijkt dit vooralsnog niet op te wegen tegen de hoge kosten van gas en stroom. De financiële aspecten spelen dan ook een zwaardere rol in de keuze om thuis te werken of toch weer (vaker) naar kantoor te gaan.

Thuiswerken is duurder geworden

Wanneer medewerkers thuis werken, gaat gedurende de wintermaanden de kachel overdag vaker aan en verbruiken zij meer stroom. De laptop moet gemiddeld 8 uur lang gevoed worden met stroom, in de ochtend en namiddag gaan de lampen aan omdat het dan donker is en we gebruiken vaker het koffiezetapparaat of de waterkoker. Bovendien is niet elk huis even goed geïsoleerd, waardoor de kosten verder kunnen oplopen. Medewerkers zijn zich nu bewuster dan ooit van de energiekosten thuis. Op een koude winterdag overstijgen de kosten al snel de (eventuele) thuiswerkvergoeding die men van de werkgever krijgt.

Werken op kantoor heeft voor- en nadelen

Dat er weer mensen op kantoor gaan werken, heeft zeker zijn voordelen. De wintermaanden staan echter ook garant voor meer risico’s op verkoudheid en griep. Virussen en bacteriën verspreiden zich snel en eenvoudig op plekken waar veel mensen samen zijn, zoals op kantoor. Op flexwerkplekken ligt dat risico zelfs nog wat hoger. Dit kan leiden tot ziekteverzuim en de bijbehorende kosten. Gelukkig kunt u maatregelen nemen om het risico van besmettingen onder uw werknemers te beperken.

Een goede hygiëne op kantoor

Een schone werkomgeving is belangrijk voor het algemeen succes van uw bedrijf of organisatie. Vervuilde werkplekken verminderen de efficiëntie omdat het zorgt voor meer afleiding en ziekteverzuim onder werknemers. Schadelijke bacteriën en virussen verspreiden zich razendsnel binnen een kantoor, met alle gevolgen van dien. Een hygiënisch kantoor behoudt de productiviteit, zorgt voor een positieve uitstraling en drukte de kosten van onder meer ziekteverzuim.

Vergroot de hygiëne op de werkplekken

Vervuilde werkplekken zijn een risico voor de gezondheid van uw medewerkers. Bovendien zorgt een schone werkomgeving voor meer motivatie en tevredenheid. Iedereen werkt tenslotte graag op een schone en frisse werkplek. Het is dan ook belangrijk om hier als bedrijf of organisatie aandacht aan te besteden. Bewustheid betreffende hygiëne is een eerste belangrijke stap naar een hygiënischer kantoor. Hiermee kunt u het verschil maken.

Professionele ICT reiniging op kantoor

Veel kantoren werken met een schoonmaakbedrijf die alle ruimtes schoonmaakt. De werkplekken zelf worden daar over het algemeen niet grondig in meegenomen. Schoonmaakbedrijven richten zich voornamelijk op het reinigen van oppervlakken en vloeren. Juist de oppervlakken van laptops, beeldschermen, toetsenborden, computermuizen, printers, telefoons, oordopjes en meer bevatten veruit de meeste bacteriën. ICT reiniging is specialistisch werk dat niet door reguliere schoonmaakbedrijven wordt uitgevoerd. Hier is namelijk specialistische kennis en ervaring voor nodig. ICT reiniging speelt een belangrijke rol in het voorkomen van de verspreiding van bacteriën en virussen. Het zorgt voor minder ziekteverzuim, een hogere productiviteit, duurzaamheid en een beter moraal onder uw medewerkers. Professionele ICT reiniging biedt zoveel voordelen dat het zichzelf terugbetaald.

Fusernet ICT Services; uw specialist in ICT reiniging

Wij gaan verder waar reguliere schoonmaakbedrijven stoppen. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en in het bezit van de juiste certificaten om uw ICT hardware op correcte en veilige wijze te reinigen. Wij kunnen zelfs met onze Clean Desk bij u op locatie langskomen om de ICT apparaten van uw medewerkers te reinigen. Zo kunnen zijn snel weer aan het werk en lopen de werkzaamheden geen vertraging op.

Bent u benieuwd hoe hygiënisch uw kantoor is? Vraag gratis en vrijblijvend een hygiënemeting en demonstratie aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag op weg naar een net en hygiënisch kantoor!

Interessant artikel? Deel nu op Social Media