Onderzoek: Aantal en soorten bacteriën op toetsenborden

Fusernet is een samenwerkingsverband aangegaan met CHILL. Bij Fusernet zijn wij gespecialiseerd in het effectief reinigen van toetsenborden en andere ICT-producten zoals datacenters, toetsenborden, muizen en computerschermen. 

fusernet uitslag onderzoek 1
Fusernet onderzoek chill 4

Samenwerking CHILL

Derhalve heeft Fusernet CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs) ingeschakeld om bacteriën op toetsenborden verder te analyseren. CHILL is opgericht als een samenwerking tussen SABIC, DSM, Leeuwenborgh Opleidingen, Arcus College, Zuyd Hogeschool en Maastricht Universiteit. Zij opereren in een unieke innovatie leer-werk omgeving op de Brightlands Chemelot Campus.

Bij CHILL wordt een innovatieve leer-, werk- en onderzoeksomgeving beschikbaar gemaakt waar bedrijven (van start-up tot multinational) en kennisinstellingen (van mbo tot wo) kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van kennis en nieuwe producten. De Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen staat internationaal bekend als een van de grootste en meest innovatieve chemiesites van Europa. Niet voor niets is deze campus de thuishaven van CHILL en maken zij een wezenlijk onderdeel uit van het ecosysteem

Over Fusernet ICT Services

Fusernet ICT Services is een onafhankelijk dienstverlenend bedrijf, dat klanten ontzorgt en helpt meer rendement te behalen. Dat doet Fusernet ICT Services door haar klanten en partners te laten profiteren van de rijke ervaring die zij hebben op het gebied van: ICT-reiniging , inventarisaties, “move-ad-change” , het afvoeren van hardware, het wipen van data en het bekabelen van uw ICT-werkplek. Fusernet ICT Services wil haar taken invullen op een zodanige manier dat onze diensten naadloos aansluiten op het proces van de klant, of haar leverancier.

Chemelot Innovation and Learning Labs

CHILL is opgericht als een samenwerking tussen SABIC, DSM, Leeuwenborgh Opleidingen, Arcus College, Zuyd Hogeschool en Maastricht Universiteit. Zij opereren in een unieke innovatie leer-werk omgeving op de Brightlands Chemelot Campus. Bij CHILL wordt een innovatieve leer-, werk- en onderzoeksomgeving beschikbaar gemaakt waar bedrijven (van start-up tot multinational) en kennisinstellingen (van mbo tot wo) kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van kennis en nieuwe producten. Daarnaast zorgen zij ervoor dat er voldoende, uitmuntend opgeleide mensen voor de sector beschikbaar komen én leveren zij een bijdrage aan de profilering van de moderne chemie en haar rol in een leefbare samenleving. De Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen staat internationaal bekend als een van de grootste en meest innovatieve chemiesites van Europa.Niet voor niets is deze campus de thuishaven van CHILL en maken zij een wezenlijk onderdeel uit van het ecosysteem.

Wat zijn de belangrijkste uitgangspunten van dit onderzoek?

  1. Welke micro-organismen worden teruggevonden op toetsenborden (in diverse omgeving zoals kantooromgeving, laboratorium, zorg, enz.)?
  2. Bevinden zich op toetsenborden potentieel pathogene (ziekteverwekkende) micro-organismen?

In eerste instantie zal CHILL in diverse omgevingen (kantoor, laboratorium enz.) monsters nemen van toetsenborden en deze verder analyseren in het laboratorium. Hier zal uitgezocht worden hoeveel en wat voor soort bacteriën er aanwezig zijn op toetsenborden. Tevens zal geanalyseerd worden hoe consistent de vervuiling op toetsenborden is. Op basis van wetenschappelijke literatuur zullen de risico”s van microbiële vervuiling op toetsenborden geëvalueerd worden.