Circulaire economie

Een circulaire economie richt zich op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen in de productieketen; van de winning van grondstoffen tot consumptie. Onze grondstoffen worden steeds schaarser door de groeiende bevolking en toenemende welvaart in de wereld. Het is dan ook belangrijk om beschikbare grondstoffen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dit houdt in dat bestaande grondstoffen in bijvoorbeeld telefoons, computers en andere hardware niet worden vernietigd, maar hergebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld uw oude computer inleveren.

Wat is een circulaire economie?

Een lineaire economie is een take-make-waste economie waarin onbeperkt gebruik wordt gemaakt van grondstoffen die na gebruik weggegooid worden. In een circulaire economie staat hergebruik van grondstoffen centraal en worden afval en schadelijke uitstoot naar bodem, water en lucht zo veel mogelijk beperkt. Door grondstoffen te hergebruiken hebben ze een hogere waarde voor de economie en brengen ze de minste schade toe aan het milieu.

De voordelen van recyclen

Refurbished producten

Binnen de circulaire economie worden bedrijven gemotiveerd om gebruik te maken van zogeheten refurbished producten, denk hierbij bijvoorbeeld aan een computer of telefoon. Vaak wordt er gedacht dat refurbished producten niet voldoen aan de kwaliteit van een nieuw product en als ‘oud’ worden beschouwd. Niets is minder waar. De consument geniet van een prima product dat voldoet aan alle kwaliteitseisen en bovendien dragen deze producten bij aan een vermindering van CO2 uitstoot.

Recycling door Fusernet ICT Services:

Wij recyclen uw oude hardware

Fusernet ICT Services vind het erg belangrijk om duurzaam en milieubewust te werken. Wij willen dan ook een bijdrage leveren aan de vermindering van CO2 uitstoot. Dit doen wij door oude hardware op te kopen en te recyclen. U ontvangt een aantrekkelijk vergoeding voor uw oude hardware en wij zorgen voor een 100% veilige it recycling. Neem contact met ons op via 030-6056174 of mail naar info@fusernet.nl voor een vrijblijvende offerte. U kunt uw vraag ook stellen via ons contactformulier.