Computer schoonmaken

Een kwart van de werkplekken in Nederland is niet voldoende hygiënisch. Door Het Nieuwe Werken en flexwerken worden werkplekken, computerschermen en toetsenborden steeds meer gedeeld. Net als de bijbehorende bacteriën en virussen. Uw laptop schoonmaken of computerscherm schoonmaken is dan ook verstandig.

"Wist u dat er op een toetsenbord 400 keer zoveel bacteriën zitten als op een toiletbril? Computermuizen en telefoons dragen ook bij aan de bron van bacteriën, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Arizona."

Een onhygiënische werkplek kan zorgen voor regelmatige verkoudheid en huidirritaties. Ook infectie aan de luchtwegen kan een voorkomend probleem zijn. Een computer en computerscherm schoonmaken is dus van essentieel belang. Door de flexplekken worden de bacteriën sneller overgedragen. Daarom is het belangrijk om minstens twee keer per jaar de computer grondig en professioneel schoon te laten maken.

Computer reinigen: kleine investering, groot resultaat

Het laten schoonmaken van werkcomputers of een laptop laten schoonmaken op kantoor is een kleine investering, maar zorgt voor veel verandering. Ook een computerscherm schoonmaken valt hieronder. Een schone en hygiënische werkplek houdt werknemers gemotiveerder en meer tevreden. Het laten schoonmaken van computers door een professional zorgt ervoor dat het ziekteverzuim afneemt. Bovendien voorkomt het goed schoonmaken van uw computer onnodige storingen. Kortom, meer werkplezier, minder stress.

25% van de werkplekken is niet schoon

Werkgevers worden verantwoordelijk gehouden voor een veilige werkplek door de Arbowet. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de werkplekken in Nederland ondermaats scoren op het gebied van gezondheid. Fusernet ICT Services gaat daarom verder dan een regulier schoonmaakbedrijf. Het aanpakken van de broedplaatsen van vuil en bacteriën op uw computerscherm verminderd de kans op besmetting. Een laptop schoonmaken van binnen wordt eigenlijk bijna nooit gedaan, terwijl er ontzettend veel bacteriën leven in de binnen- en buitenkant van uw laptop of computer.

Professioneel computer schoonmaken

Technische apparatuur is de sleutel tot succes in vele kantoren; tegenwoordig kunt u eigenlijk uw werk niet doen zonder professionele apparatuur. Deze apparatuur trekt stof aan en kan daardoor defect raken. Een stofvrije computer is daarom extra belangrijk.

Computers trekken stof en vuil aan, waardoor gebruikscomfort beïnvloed wordt. Het specialistische team van Fusernet ICT Services biedt professionele schoonmaak voor al uw ICT-apparatuur.

Arbeidshygiëne is een belangrijk onderdeel van de Arbowet. Bovendien is het voor u en uw collega’s ook erg prettig om te werken in een zichtbaar schonere werkomgeving met stofvrije apparatuur, hieronder valt dus ook zeker computer reinigen. Geen vlekken meer op de schermen, kruimels in de toetsenborden of stof en vuil op de computermuizen. Een hygiënische omgeving gaat de verspreiding van bacteriën tegen, wat u bereikt met behulp van een professionele computerschoonmaak. Een laptop vrijmaken van stof valt onder de basiselementen van een computer of laptop reinigen.

Gratis hygiëne meting voor uw computer

Wij helpen organisaties graag bij het creëren van een schone en hygiënische werkomgeving. Bent u nieuwsgierig naar de vervuiling van uw computer? Vraag dan onze gratis hygiëne meting aan. Met speciale apparatuur meten we de aanwezigheid van Adenosine TripHos-phate (ATP). De aanwezigheid van ATP op een oppervlak wijst op besmetting. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 030 – 60 00 889.