Datavernietiging per apparaat

Wilt u een bepaald soort datadrager laten vernietigen of wissen omdat deze mogelijk persoonsgegevens bevat? Niet alleen voor persoonsgegevens, maar ook voor andere gevoelige gegevens is datavernietiging belangrijk. U wilt toch niet dat onbevoegden bij uw persoonlijke data kunnen komen?

Naast datavernietiging kunt u ook alle computer gerelateerde apparatuur door ons laten afvoeren. Denk bijvoorbeeld aan:

Op een vertrouwelijke en gecertificeerde wijze uw data vernietigen

Fusernet ICT Services levert dienstverlening op maat. Onze diensten sluiten nauw aan bij die van uw interne of externe ICT-partner. Wij bieden verschillende mogelijkheden om data te verwijderen of harde schijven te vernietigen zonder dat het uw Move, Ad and Change(MAC)-processen verstoort of ervoor zorgt dat deze opnieuw ingericht dienen te worden. De producten die wij inzetten voldoen aan de hoogste eisen van o.a. de NATO en andere militaire organisaties. Na elke datavernietiging genereren wij een certificaat waarop exact vermeld staat wat we op de apparatuur hebben aangetroffen en wat er aan data verwijderd is. Dit rapporteren wij aan u zodat u precies weet wat er wanneer is afgevoerd. Dit is handig om te weten i.v.m. de SOX-wetgeving of de interne accountant. Er zijn diverse soorten datadragers waarbij data verwijderd en vernietigd kan worden, denk hierbij aan mobiele telefoons, printers, computers, USB-sticks en tapes.

Datavernietiging van computers

Heeft u verouderde computers of andere ICT apparatuur staan die u niet meer gaat gebruiken? Dan is het verstandig om ons in te schakelen. Veel van deze ICT-apparatuur zal namelijk nog de nodige bedrijfsgegevens bevatten. Wij kunnen deze apparatuur bij u op locatie ophalen of u kunt uw oude computerapparatuur langsbrengen.

Data wissen van mobiele telefoons

Als u mobiele telefoon wilt laten vernietigen komen wij met onze harddisk-shredder naar de betreffende locatie toe. Wij zorgen ervoor dat uw telefoons onder toeziend oog worden versnipperd tot kleine stukjes van 9mm. Gaat het om een groot aantal telefoons? Dan kunnen we de afgeschreven telefoons ook in een speciale, gesealde container laden. Wij zorgen er dan voor dat ze op een snelle en veilige manier in een beveiligde bedrijfsruimte worden vernietigd. Wij zijn een duurzaam bedrijf en zullen uw datadragers dus altijd op verantwoorde wijze recyclen.

USB-sticks

U kent ze wel. Die kleine en tegelijkertijd oh zo grote datadragers: USB-sticks. Net als andere kleine geheugendragers, zoals Secure Digital Cards, compact flashgeheugen, microdrives, MP3-spelers en het geheugen van digitale camera’s, brengen USB-sticks de nodige risico’s met zich mee. Fusernet ICT Services zorgt ervoor dat al deze geheugendragers op een veilige manier vernietigd worden, zodat er geen datalek meer kan ontstaan. Gezien de minimale grootte van deze datadragers zal veelal gekozen worden voor fysieke vernietiging op locatie.

Niet fysiek vernietigen maar overschrijven

Wil je de datadrager niet fysiek vernietigen maar de informatie op de drager wél verwijderen? Dan schakelen wij een speciaal softwareprogramma in die alle data overschrijft. Dit maakt informatie terughalen, absoluut onmogelijk.

Certificaat datavernietiging

In alle gevallen krijgt u een compleet overzicht aan documenten waarmee u kunt aantonen dat het apparaat waar het om gaat veilig en op de juiste wijze is vernietigd. Ook staat hierin aangegeven dat de aansprakelijkheid volledig bij Fusernet ICT Services ligt. Het certificaat wordt geaccepteerd door alle controlerende instanties en juridische afdelingen.

Kosten voor vernietigen van uw data

De kosten zijn gebaseerd op diverse factoren, zoals hoeveelheden, de locatie en overige wensen. Wilt u een passend voorstel, dan kunt u een vrijblijvende offerte opvragen. Wij kunnen op basis van uw gegevens een vrijblijvend aanbod doen voor afvoer, vernietiging en recycling van ICT-apparatuur.

Search fusernet.nl

WINKELMAND (0)