Social return de jonge krijger

[vc_row gap=”35″][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Samen pakken Fusernet ICT Services en De Jonge Krijger jeugdwerkloosheid aan

Sinds een aantal jaar werkt Fusernet nauw samen met De Jonge Krijger, een sociale onderneming die erop gericht is jeugdwerkloosheid en voortijdig schoolverlaten aan te pakken. Samen hopen zij social return onder jongeren te bevorderen en een steentje te kunnen bijdragen aan de samenleving. [/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

De Jonge Krijger

De Jonge Krijger is een sociale onderneming die als visie heeft om een maatschappij te ontwikkelen waarin jonge mensen hun persoonlijke talenten kunnen inzetten door datgene te doen waar zij plezier in hebben. Door jongeren persoonlijk te begeleiden en trainingen, workshops en voorlichtingen te geven pakt De Jonge Krijger jeugdwerkloosheid en voortijdig schoolverlaten aan. Deze wijze van coaching blijkt zeer succesvol: in zeventig tot tachtig procent van de gevallen vindt de jongere een passende opleiding of werkplek.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height=”15px”][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Samenwerking

Als expert op het gebied van ICT reiniging van werkplekken is Fusernet een ideale werkgever. Fusernet hoopt door de samenwerking met De Jonge Krijger een steentje te kunnen bijdragen ter voorkoming van jeugdwerkloosheid. Dit vormt vooral een probleem voor jongeren zonder startkwalificatie op mbo niveau 0 tot 2; pro/vso; jongeren met een niet-westerse achtergrond; jongeren met psychische problematiek en/of multiproblematiek. Door jongeren met een kwetsbare positie een werkplek te bieden wil Fusernet social return op de arbeidsmarkt bevorderen. Social return is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel werken er dan ook een aantal jongeren met veel plezier en succes bij Fusernet. Fusernet biedt deze jonge talenten direct de kans om verschillende certificaten te behalen. Dit geeft hen de mogelijkheid om zichzelf te ontplooien, maar ook om toekomstperspectieven op de arbeidsmarkt uit te breiden.

Tom is een van de jongeren die werkzaam zijn bij Fusernet, als gevolg van de samenwerking met De Jonge Krijger. Hij legt uit waarom hij het werken bij Fusernet zo leuk vindt en hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet.

Het werk is heel divers. Je bent elke dag onderweg en komt zo terecht op allerlei verschillende plekken. Elke werkplek is anders. Bij sommige bedrijven ben je weleens geweest, maar mag je nu achter de schermen werken. Het is heel fijn dat je ’s ochtends thuis wordt opgehaald en eind van de middag weer netjes wordt teruggebracht. Omdat je erg vroeg begint (vaak al rond 6:00), ben je ook weer vroeg thuis. Meestal beginnen we rond 7:00 met de kar opbouwen, waarna we er met z’n allen voor zorgen dat alle werkplekken in het kantoor schoongemaakt worden. De werkdag vliegt voorbij en om 15:00 is het alweer tijd om naar huis te gaan”.

Tom heeft zijn VCA-certificaat behaald, VCA Basis is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. De VCA Basis staat voor VGM Checklist Aannemers Basisveiligheid. De VCA Basis, afgekort tot B-VCA en voorheen VCA-1, is bedoeld voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol.  Met dit diploma toont iemand aan dat hij of zij de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. Daarnaast geeft Tom aan dat hij geleerd heeft om met verschillende klanten om te gaan.

Tom vertelt het volgende over zijn begeleiding bij De Jonge Krijger, van jongerencoach Kirsten: “Als ik geen begeleiding had gekregen dan had ik waarschijnlijk in de goot gelegen. Ik heb geleerd om mijn verleden achter te laten en actief stappen te ondernemen bij het vinden van werk. De afspraken die we elke week hadden waren een stok achter de deur. Ik raad het dan ook iedereen aan om de Jonge Krijger te benaderen. Mij heeft het echt geholpen”.  

Heb jij ook interesse in persoonlijke begeleiding bij De Jonge Krijger, en lijkt Fusernet ICT Services je een leuke werkplek? Kijk dan op de website van De Jonge Krijger en vind hier het contactformulier om je (vrijblijvend) aan te melden.

*Vanwege privacy redenen is de naam Tom gefingeerd

 [/vc_column_text][vc_empty_space height=”45px”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space height=”15px”][vc_empty_space height=”15px”][vc_empty_space height=”15px”][vc_gallery type=”image_grid” images=”576″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1549479443626{background-image: url(https://fusernet.nl/wp-content/uploads/2019/02/fusernet-bg-home-2.jpg?id=421) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_row_inner content_placement=”middle” full_width=”stretch_row” full_height=”” columns_placement=”middle” video_bg=”” video_bg_url=”https://www.youtube.com/watch?v=lMJXxhRFO1k” video_bg_parallax=”” parallax=”” parallax_image=”” parallax_speed_video=”1.5″ parallax_speed_bg=”1.5″ css_animation=”” css=”.vc_custom_1549479453295{padding-top: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;}”][vc_column_inner width=”5/6″ video_bg=”” video_bg_url=”https://www.youtube.com/watch?v=lMJXxhRFO1k” video_bg_parallax=”” parallax=”” parallax_image=”” parallax_speed_video=”1.5″ parallax_speed_bg=”1.5″ css_animation=””][vc_empty_space height=”15px”][vc_custom_heading text=”BENIEUWD WAT FUSERNET VOOR UW BEDRIJF KAN BETEKENEN?” font_container=”tag:h2|font_size:22px|text_align:left|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″ video_bg=”” video_bg_url=”https://www.youtube.com/watch?v=lMJXxhRFO1k” video_bg_parallax=”” parallax=”” parallax_image=”” parallax_speed_video=”1.5″ parallax_speed_bg=”1.5″ css_animation=””][vc_empty_space height=”15px”][button link=”/contact” size=”small” style_button=”style-2″ icon=””]CONTACT[/button][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

WINKELMAND 0