Toetsenbord schoonmaken

Veel mensen brengen een groot deel van de dag achter een computer door. ICT randapparatuur, zoals een toetsenbord, wordt dan ook intensief gebruikt. Het is dan ook niet zo vreemd dat een toetsenbord vaak een bron van bacteriën is. Vandaag de dag maken we steeds meer gebruik van flexwerkplekken. Op dergelijke plekken, waar veel verschillende mensen dezelfde apparatuur gebruiken, raakt een toetsenbord nóg sneller vervuild. Men eet en drinkt meestal ook op de werkplek waardoor er weleens wat koffie over een toetsenbord gaat, plakkerige vingers het toetsenbord beroeren of de broodkruimels van de lunch tussen de toetsen door vallen en zo in het toetsenbord belanden. Maar ook stof en huidschilfers hopen op en verontreinigen een toetsenbord. Hoe vervuild een toetsenbord kan raken, wordt dan ook zwaar onderschat. Met een speciaal meetapparaat kan de verontreiniging van een toetsenbord gemeten worden. De uitkomst is vaak schrikbarend. Het is dan ook van belang om uw toetsenbord regelmatig goed te reinigen.

Waarom is een schoon toetsenbord zo belangrijk?

Het toetsenbord wordt veelvuldig gebruikt, elke dag opnieuw. Het is niet voor niets een onmisbaar accessoire voor elke computer. Zonder toetsenbord kunt u uw werk tenslotte niet doen. Toetsenborden worden intensief gebruikt. Stof, broodkruimels, huidschilfers en andere viezigheid hechten zich tussen de toetsen en vormen zo een bron van bacteriën. Bacteriën staan er om bekend dat ze in een razendsnel tempo kunnen vermenigvuldigen. U kunt vast wel raden dat dit invloed kan hebben op uw gezondheid. Het regelmatig schoonmaken van uw toetsenbord voorkomt vervelende ongemakken en huidirritaties. Bovendien gaat een toetsenbord ook langer mee door regelmatig toetsenbord reinigen.

De voordelen van een schoon toetsenbord

Toetsenborden die regelmatig worden schoongemaakt blijven goed functioneren. Dit voorkomt toetsen die ineens niet meer werken, storingen en vastlopers. Zo kunt u dus productief blijven werken en wordt uw computer ook niet beïnvloed door een slecht werkend toetsenbord. Maar ook uw gezondheid heeft baat bij een schoon toetsenbord. Naast het feit dat het niet bepaald prettig is om met een vies of plakkerig toetsenbord te werken, loopt u ook het risico om ziek te worden. De bacteriën die zich op het toetsenbord bevinden kunnen onder meer huidirritaties, verkoudheid of nare virussen overbrengen. Wanneer uw medewerkers met schone toetsenborden werken, zullen zij minder snel ziek worden door bacteriën op het toetsenbord. Een schone werkplek draagt dus ook bij aan een lager ziekteverzuim. En ziekteverzuim kost bedrijven jaarlijks veel geld; tel uit uw winst!

Een schoon toetsenbord is duurzaam

Veel bedrijven vervangen vervuilde toetsenborden voor nieuwe exemplaren en gooien de ‘oude’ vervolgens weg. Zonde! Waarom zou u een toetsenbord weggooien terwijl deze nog jarenlang had kunnen functioneren? Het enige dat u hoeft te doen, is het toetsenbord regelmatig reinigen. Als u het schoonmaken van uw toetsenbord overlaat aan een professional, kunnen deze nog jarenlang mee. Zo hoeft u de toetsenborden niet onnodig te vervangen en bespaart u geld. Omdat de levensduur van de toetsenborden wordt verlengd, hoeven er minder nieuwe toetsenborden te worden gemaakt. Zo draagt u ook nog eens bij aan een circulaire economie, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en een beter milieu. Een schoon toetsenbord heeft dan ook meerdere voordelen!

Dieptereiniging van een toetsenbord

Een goede manier om een toetsenbord te reinigen is met behulp van compressielucht. De krachtige compressielucht blaast al het stof en vuil tussen de toetsen uit. U zult versteld staan wat er allemaal uit een toetsenbord kan komen! Bij het reinigen met compressielucht wordt gebruik gemaakt van droge perslucht. Er komt dan ook geen vocht aan te pas, wat het toetsenbord zou kunnen schaden. Na het uitblazen met compressielucht, wordt de rest van het toetsenbord schoongemaakt met daarvoor geschikte hulp- en reinigingsmiddelen, zoals een ESD stofzuiger. Na afloop is uw toetsenbord hygiënisch en als nieuw!

Specialistische reiniging

Reguliere schoonmaakbedrijven maken toetsenborden meestal niet schoon. Er zal hooguit oppervlakkig een doekje over het toetsenbord gehaald worden. Dat is ook niet zo vreemd, want een regulier schoonmaakbedrijf heeft wel heel veel kennis van schoonmaken, maar technische kennis en certificeringen hiervoor ontbreken meestal. Veel organisaties besteden het reinigen van hardware dan ook liever uit en laten dit over aan een specialist. De specialist beschikt wel over de juiste (technische) kennis en certificeringen en weet als geen ander hoe een toetsenbord goed en veilig gereinigd moet worden. Een ander voordeel van het uitbesteden hiervan, is dat uw medewerkers het niet zelf hoeven te doen. Zo kunnen zij zich gewoon concentreren op hun werk.

Gratis hygiëne meting

Nieuwsgierig naar de vervuiling van uw ICT-apparatuur? Vraag dan onze hygiënemeting aan. Met speciale apparatuur meten we de aanwezigheid van Adenosine TriPhos- phate (ATP). De aanwezigheid van ATP op een oppervlak wijst op besmetting. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis hygiëne meting en demonstratie.

Toetsenbordreiniging door Fusernet ICT Services

Dat het regelmatig schoonmaken van een toetsenbord belangrijk is, zal u niet zijn ontgaan. Schone toetsenborden zijn belangrijk voor een goede bedrijfscontinuïteit en gebruikscomfort. Computers kunnen nu eenmaal niet functioneren zonder toetsenbord. Fusernet ICT Services biedt professionele hulp bij het reinigen van toetsenborden op kantoor. Wij zijn in het bezit van onder meer de NEN 3140 certificering en hebben kennis van ESD. Heeft u vragen over ICT reiniging of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 030 – 600 08 89 om de mogelijkheden te bespreken.