afvoer hardware rolcontainer op kantoor

Een rolcontainer op kantoor, verzamel oude apparatuur

Een ruimte vol met overbodige, oude ICT apparatuur zoals beeldschermen, toetsenborden en printers; het neemt onnodig veel ruimte in beslag en het oogt rommelig. Toch hebben veel bedrijven zo’n ruimte waar hun oude apparatuur verzameld wordt… om vervolgens de deur ervan dicht te trekken en er niet meer naar om te kijken. Zonde, nietwaar? Er is een veel duurzamere oplossing voor uw oude IT apparatuur; professionele IT recycling.

Op correcte wijze omgaan met oude IT apparatuur

Er zijn prima recyclingoplossingen voor oude IT apparatuur. Desktop computers zijn grotendeels goed recyclebaar en bevatten vaak waardevolle materialen. U kunt uw oude apparatuur inleveren bij een specialistisch bedrijf. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar het scheelt u ook veel opslagruimte van al die overbodige apparaten. Sinds 2016 zijn verwerkers van oude hardware verplicht om WEEELABEX-gecertificeerd te zijn. Bovendien moet een vervoerder van oude hardware in het bezit zijn van een VIHB-certificaat. Overtollige apparatuur mag dus nooit zomaar vervoerd worden. Doet u dit toch zonder de juiste certificering, dan pleegt u mogelijk een milieudelict. Fusernet ICT Services is in bezit van de juiste certificeringen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw oude hardware 100% veilig en volgens de wet wordt afgevoerd. Ook is het mogelijk om bepaalde apparatuur of grondstoffen te hergebruiken. In sommige gevallen is uw overtollige apparatuur zelfs nog geld waard. Naast oude hardware inleveren is oude hardware opkopen ook mogelijk. Inleveren is terugkrijgen!

Rolcontainer op locatie

Om uw oude en overbodige IT apparatuur af te voeren, kunnen wij een rolcontainer bij u op kantoor plaatsen. U kunt hier vervolgens uw oude ICT apparatuur in verzamelen. Zodra de container vol is, haalt Fusernet ICT Services deze voor u op. Zo wordt uw oude hardware op verantwoorde wijze afgevoerd en kost het u geen inspanning! In de rolcontainer mag apparatuur wordt geplaatst zoals oude computers, laptops, servers, beeldschermen, printers en alle andere randapparatuur. Oude ICT apparatuur inleveren was nog nooit zo makkelijk!

De voordelen van een rolcontainer op kantoor:

– Gemak: vullen wanneer het u uitkomt
– Ophaalservice: gecertificeerd vervoeren en verwerken
– Geen inspanning: inhoud wordt door ons gesorteerd
– Duurzaam: u draagt bij aan een circulaire economie/MVO en een beter milieu
– Gecertificeerde recycling: volgens Europese wetgeving

Vernietiging van (gevoelige) data op IT apparatuur

Op ICT apparatuur staat vaak gevoelige informatie opgeslagen. Het is dan ook niet aan te raden om ICT apparatuur zomaar weg te gooien. De gevoelige informatie zou zomaar in handen kunnen vallen van personen met slechte bedoelingen. Als uw (gevoelige) bedrijfsinformatie op straat komt te liggen, kan dit nare gevolgen hebben. Bovendien komt dit het imago van uw organisatie niet ten goede. Het is dan ook belangrijk om dit door een vertrouwde partner te laten doen. Fusernet ICT Services heeft uitgebreide ervaring op het gebied van IT recycling en datavernietiging. Uw oude gegevensdragers zijn bij ons dan ook in veilige handen. Een prettige gedachte!

Fusernet ICT Services zorgt voor een juiste verwerking

Het is zonde als oude, ongebruikte hardware blijft liggen of op onverantwoorde wijze wordt weggegooid. Fusernet ICT Services heeft jarenlange ervaring op het gebied van professionele recycling en verantwoord afvoeren en verwerken van oude IT apparatuur. Wij weten precies hoe we om moeten gaan met diverse materialen. De (gevoelige) data op uw apparaten wordt op correcte wijze vernietigd zodat u en uw bedrijf geen risico’s lopen. Lees meer over het afvoeren van hardware en datavernietiging door Fusernet ICT Services.

FAQ

Wat mag er allemaal in een rolcontainer?
Naast oude hardware zoals computers, laptops, beeldschermen, printers, telefoons, toetsenborden en muizen, mag u ook alle overige randapparatuur in de rolcontainer doen. Denk hierbij aan servers, harde schijven of andere opslagmedia.

Wat gebeurt er met de oude apparatuur?
Na het ophalen van de rolcontainer(s) sorteren we de inhoud voor een zo duurzaam mogelijke verwerking. Eventuele datadragers worden gecertificeerd vernietigd.

Hoe weet ik zeker dat Fusernet ICT Services mijn oude hardware op juiste wijze verwerkt?
Na de verwerking van uw oude IT apparatuur en vernietiging van data ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage en een vrijwaringsbewijs.

Wat als ik toch zelf oude hardware afvoer, zonder de juiste certificeringen?
Dit is verboden. U bent in dat geval zelfs strafbaar. Boetes kunnen al snel oplopen tot maar liefst €40.000,-. Oude hardware inleveren bij een professioneel bedrijf is dan ook een verstandiger idee.

Levert mijn oude IT apparatuur nog geld op?
Vaak wel, mits het actuele IT hardware betreft. Fusernet ICT Services kijkt of we de apparatuur een tweede leven kunnen geven. In dat geval kunnen wij uw overtollige hardware opkopen.

ACTIE: Gratis ICT Afvoer Rolcontainer op locatie!

Interessant artikel? Deel nu op Social Media