fusernet post Gebrekkige hygiëne werkplek

Gebrekkige hygiëne werkplek kost bedrijf al snel €70.000,-

Ziekteverzuim van werknemers door griepachtige verschijnselen en infectie aan de luchtwegen; elke organisatie heeft er last van. De oorzaak is vaak een gebrekkige hygiëne op de werkvloer. Gebrekkige hygiëne werkplek kost een bedrijf al snel € 70.000,-. Uit onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat op de werkplekken van 40 panden, blijkt dat een kwart van de werkplekken in ons land onder de maat scoort op gezondheid.

Uit onderzoek van Cyber Clean blijkt dat dit een gemiddelde organisatie van 50 FTE per jaar al snel €70.000,- kost als gevolg van kortdurend ziekteverzuim. Het zijn namelijk juist de bacteriën en virussen op de werkplek die zorgen voor het ontstaan van ziektes. Volgens Cyber Clean kan een goede, dagelijkse reiniging van de werkomgeving, buiten de productiviteitswinst die ontstaat, een bedrijf al gauw € 10.000 per jaar aan kosten door ziekteverzuim besparen.

HNW en bacteriën

Een lichte griep of verkoudheid weerhoudt veel medewerkers er niet van om op hun werk te verschijnen. Bureau, toetsenbord, computermuis en telefoon zijn daardoor vaak besmet met ziektedragende bacteriën. Tel daarbij op dat minstens de helft van de werknemers wel eens eet achter zijn computer. Broodkruimels, gemorste koffie en stof tussen de toetsen vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Een bedrijf bezit vaak meerdere flexplekken en door Het Nieuwe Werken (HNW) zijn vaste werkplekken niet meer van deze tijd. Werkplekken worden meer en meer met elkaar gedeeld en hierdoor de bacteriën en virussen ook.

Gratis hygiënemeting en demonstratie op locatie

Nieuwsgierig naar de vervuiling van uw ICT-apparatuur? Start vandaag nog met ICT Reiniging van Fusernet ICT Services. Vraag onze gratis hygiënemeting aan. Met speciale apparatuur meten we de aanwezigheid van Adenosine TriPhos- phate (ATP). De aanwezigheid van ATP op een oppervlak wijst op besmetting. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis hygiënemeting en demonstratie.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media