kantoor ict reiniging fusernet

Meest voorkomende irritaties op kantoor, die eenvoudig op te lossen zijn

De meeste fulltime medewerkers brengen jaarlijks al snel zo’n 2000 uur of meer door op kantoor. Het is dan ook geen wonder dat er soms irritaties ontstaan. Binnen elk kantoor zijn er wel ergernissen. Deze irritaties kunnen zorgen voor afleiding, concentratieverlies en een lagere productiviteit. Irritaties op de werkvloer kunnen heel vervelend zijn, maar gelukkig zijn er manieren om deze irritaties weg te nemen. Vaak zijn ze zelfs relatief eenvoudig op te lossen. In dit artikel leest u wat de meest voorkomende irritaties op kantoor zijn en welke oplossingen hiervoor zijn.

Een onprettig klimaat

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook voor het klimaat op kantoor. De een heeft het hartstikke warm, de ander zit te rillen achter zijn of haar computer. Vooral op werkplekken met airconditioning is het klimaat vaak een punt van discussie. Ook op de tocht zitten door een openstaand raam kan als irritant worden ervaren. Bovendien hebben vrouwen het vaak iets sneller koud dan mannen. Een klimaat handhaven waar iedereen zich prettig bij voelt, is eigenlijk bijna niet te doen. De wensen liggen daar simpelweg te ver voor uit elkaar. Het beste om te doen is rekening met elkaar houden en laagjes kleding dragen. Een vest of jasje is bijvoorbeeld eenvoudig aan of uit te trekken en een shawltje kan tocht op de nek voorkomen.

Irritante geluiden

Een van de meest voorkomende irritaties is lawaai op kantoor. Vooral in open kantoren kunnen mensen zich behoorlijk storen aan geluiden. Medewerkers raken afgeleid, kunnen zich minder goed concentreren en ervaren soms zelfs stress door irritante geluiden. Ratelende printers, luid bellende collega’s of een hinderlijke galm. Allemaal voorbeelden van geluiden die als irritant kunnen worden ervaren. De akoestiek van een kantoor wordt door meerdere factoren beïnvloed. Denk hierbij aan het soort vloer, isolatie en plafond, maar ook kantoormeubilair speelt hierin een rol. De akoestiek van een kantoor kan gelukkig eenvoudig verbeterd worden. Er zijn diverse oplossingen om geluidshinder te beperken. Voorbeelden hiervan zijn akoestische scheidingswanden, plafondpanelen en elementen.

Rommelige werkplekken

Een rommelige werkplek oogt druk en staat niet netjes als er klanten of andere bezoekers over de vloer komen. Rondslingerende papieren, koffiekopjes die zich ophopen en losliggende kabels. Het zorgt voor onrust en irritatie. Een medewerker is zelf verantwoordelijk voor het netjes en opgeruimd houden van zijn of haar bureau. Een clean desk policy kan hierbij uitkomst bieden. Losliggende kabels zijn de verantwoording van de werkgever of ICT beheerder. Door middel van goede werkplekbekabeling zijn losliggende kabels en snoeren eenvoudig op te lossen.

Eindeloos vergaderen

Vergaderingen zijn nodig, maar kunnen soms onnodig lang duren. Wanneer een vergadering te lang duurt, kunnen medewerkers hun concentratie verliezen en vermoeid raken. Bovendien gaat het ten koste van hun werktijd. Een reden waarom zoveel mensen een hekel hebben aan vergaderingen. Een oplossing hiervoor is het maken van afspraken. Hanteer een strakke agenda, zorg voor een goede voorbereiding, neem vlot beslissingen, maak notulen en houd een ‘stand up’ vergadering i.p.v. een zittende vergadering. Na een tijdje staan geeft het menselijk lichaam aan dat het graag weer wil gaan zitten. Dat is een mooi moment voor het afsluiten van een vergadering.

Apparatuur die niet meewerkt

Vastlopende computers, printers die maar half hun werk doen en traag of wegvallend internet. Zomaar voorbeelden die flink wat irritaties kunnen veroorzaken op kantoor. Het is belangrijk dat ICT apparatuur goed wordt onderhouden. Dit zorgt voor een beter functioneren en langere levensduur van de apparatuur. Reguliere schoonmaakbedrijven richten zich voornamelijk op het interieur van het kantoor. De ICT apparatuur wordt hierbij overgeslagen. Logisch, want dit is specialistisch werk. Professionele ICT reiniging gaat verder waar de reguliere schoonmaak stopt en kan ervoor zorgen dat uw apparatuur minder storingen heeft. Bovendien zorgt ICT reiniging voor een hogere mate van hygiëne. Wel zo prettig!

Fusernet ICT Services ontzorgt

Irritaties op kantoor kunnen invloed hebben op de concentratie, productiviteit en de onderlinge sfeer. Gelukkig zijn de meeste irritaties eenvoudig op te lossen. Fusernet ICT Services biedt diverse diensten aan waarmee u veel van bovenstaande irritaties kunt wegnemen. Denk aan ICT reiniging, een verbeterde akoestiek of goede werkplekbekabeling. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen ontzorgen.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media