web 15 meter fusernet ict reiniging 1

Het anderhalve meter kantoor verdwijnt

Het anderhalve meter kantoor verdwijnt

Vanaf zaterdag 25 september komt na anderhalf jaar de anderhalvemetermaatregel te vervallen. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie op 14 september bekend. Ook is besloten om onder meer het thuiswerkadvies verder te versoepelen. Een handreiking voor de 1,5 meter kantooromgeving. Hoewel zoveel mogelijk thuiswerken nog altijd geadviseerd wordt, staan veel werknemers te popelen om weer (deels) naar kantoor te gaan. Ook werkgevers zijn blij dat het thuiswerkadvies verder versoepelt wordt. Veel werkgevers geven aan dat de 1,5 meter niet te handhaven is op kantoor. Zij hopen dan ook dat dit de eerste stap is naar het volledig vervallen van het thuiswerkadvies.

Geen anderhalvemetermaatregel meer; terug naar normaal?

Demissionair premier Rutte benadrukte tijdens de persconferentie dat nog niet alles per 25 september terug kan naar normaal. Teruggaan naar hoe het voor corona was, dat duurt nog even. Er blijven voorlopig nog altijd maatregelen van kracht. Zo blijft een mondkapje in het OV voorlopig verplicht, moeten horecagelegenheden tussen 00:00 en 6:00 uur gesloten zijn, is bij evenementen die binnen plaatsvinden -met bezoekers die geen vaste zitplaats hebben- maximaal 75% van de totale bezoekerscapaciteit toegestaan en dienen bezoekers een coronatoegangsbewijs te kunnen overleggen.

Stap voor stap de anderhalve meter loslaten

Per 25 september hoeven we dus geen 1,5 meter afstand meer te houden. De ene persoon is hier enorm blij mee, de andere heeft zich eigenlijk nooit aan de maatregel gehouden en weer een ander vind het prettig om toch afstand te blijven houden. We hebben anderhalf jaar met de anderhalvemetermaatregel geleefd. Het zal weer even wennen zijn om de maatregel los te laten. Bij de een zal dat sneller gaan dan bij de ander. We moeten hier met zijn allen een nieuwe balans in vinden en elkaar daarbij respecteren. Zoals demissionair premier Rutte al zei, zullen we “met elkaar moeten zoeken naar het nieuwe normaal in de anderhalvemetersamenleving”.

Maximale hygiëne op kantoor belangrijker dan ooit

Ook op kantoor kan de anderhalvemetermaatregel dus worden losgelaten. Maar hoe zal dat eruit zien? Het vervallen van de maatregel zal in het begin even wennen zijn en ook best wel spannend. Zonder de anderhalvemetermaatregel is het belangrijk om de hygiëne op kantoor extra te waarborgen. Zo verzekerd u uzelf en uw medewerkers van een hygiënische en veilige werkplek. Middels ICT reiniging kunt u besmetting met het coronavirus onder uw medewerkers aanzienlijk verkleinen en ziekteverzuim voorkomen. De specialistische ICT reiniging van Fusernet ICT Services gaat verder waar reguliere schoonmaakbedrijven stoppen.

Het onzichtbare, zichtbaar maken

Fusernet ICT Services heeft een unieke samenwerking met CHILL (Chemelot Innovations and Learning Labs) waarbij we niet zichtbare (bacteriële) verontreiniging zichtbaar maken. Zo krijgt u een realistisch beeld van de hygiëne van werkplekken bij u op kantoor. Door een professioneel swab monster te nemen en op kweek te zetten kunnen we inzichtelijk maken hoeveel en welke soort bacteriën aanwezig zijn. Met deze kennis kan er ook worden nagegaan of er schadelijke (pathogene) bacteriën aanwezig zijn. Dit zijn bacteriën zoals E. coli (poepbacterie) en S. aureus (huidbacterie). Dankzij dit unieke partnerschap zijn we in staat om de hygiëne van werkplekken naar een nog hoger niveau te tillen. De verbinding tussen praktijk en wetenschap is hierin leidend. Bent u benieuwd hoe hygiënisch uw werkplekken eigenlijk zijn? Neemt contact op met Fusernet ICT Services voor een gratis demonstratie en hygiënemeting op locatie.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media