Bezorg je kapotte elektrische apparaten een tweede leven

Bezorg je kapotte elektrische apparaten een tweede leven

De ontwikkeling van elektronische apparatuur gaat tegenwoordig razendsnel. De moderne elektronica die wij gebruiken is steeds vaker aan vervanging toe. Maar wat doet u met uw afgedankte elektrische apparatuur? De meest duurzame oplossing is om uw oude IT apparatuur een tweede leven te geven middels recycling. Dat kan op verschillende manieren.

Verzamel uw oude elektronische apparatuur

Het is aan te raden om regelmatig uw oude apparatuur te inventariseren en deze niet te lang op te slaan. Het neemt onnodig ruimte in beslag en oogt erg rommelig. U kunt Fusernet ICT Services een rolcontainer laten plaatsen om uw oude apparatuur in op te slaan. Zo heeft uw bedrijf een vaste en veilige verzamelplek voor oude hardware en staat het niemand in de weg. Zodra de container vol is, laat u deze afvoeren middels onze ophaalservice. Fusernet ICT Services is VIHB- en WEEELABEX-gecertificeerd. Zo bent u ervan verzekerd dat uw overtollige hardware op verantwoorde wijze en volgends de Europese wetgeving wordt afgevoerd en verwerkt.

Oude hardware laten afvoeren of opkopen

U kunt ervoor kiezen om uw overtollige apparatuur af te laten voeren of op te laten kopen. Wanneer u bijvoorbeeld een oude computer laat ophalen kan deze gerecycled of vernietigd worden. Als er nog data aanwezig is op uw oude IT apparatuur, zal dit gecertificeerd en op veilige wijze worden vernietigd. Vervolgens kan uw oude hardware worden hergebruikt of gerecycled. Zo draagt u bij aan een circulaire economie en MVO, wat gunstig is voor het milieu. In sommige gevallen levert uw overtollige elektronica u zelfs geld op. Voor actuele IT apparatuur kunt u een aantrekkelijke vergoeding ontvangen.

Waarom recyclen?

– Vermindering van de CO2 uitstoot
– Bijdrage aan circulaire economie en beter milieu
– Minder verlies van schaars wordende grondstoffen
– Producten gaan langer mee

Een tweede leven in de vorm van een refurbished product

Binnen de circulaire economie worden bedrijven aangemoedigd om gebruik te maken van refurbished producten. Dit kan bijvoorbeeld een computer, tablet of telefoon zijn. Sommige mensen denken dat een refurbished product kwaliteit mist en zien het als een ‘oud’ product. Niets is minder waar. Een refurbished product voldoet prima aan alle kwaliteitseisen. Bovendien draagt een refurbished product bij aan een vermindering van de CO2 uitstoot. Een milieubewuste keuze!

Professionele en veilige datavernietiging

Op IT apparatuur staat vaak gevoelige (bedrijfs)data. U doet er verstandig aan om deze data te laten vernietigen, zodat het niet in verkeerde handen kan vallen. Datavernietiging is eenvoudig te combineren wanneer u overtollige hardware laat opkopen. Fusernet ICT Services kan uw data op diverse manieren vernietigen. Wij beschikken onder meer over speciale software om dit te doen. Maar er zijn meer mogelijkheden om een veilige en professionele datavernietiging uit te voeren.

Waarom datavernietiging?

– 100% data wipe
– Geen gevoelige data op straat
– Voldoet aan milieueisen
– Voldoet aan NATO eisen
– U ontvangt een vrijwaringsbewijs
– VIHB- en WEEELABEX-gecertificeerd

Geef uw oude apparatuur een tweede leven

Wilt u als bedrijf of instelling uw oude computers, afgeschreven hardware en overig ICT-afval professioneel en verantwoord laten afvoeren en zo een tweede leven geven? Draag ook bij aan een beter milieu en neem vrijblijvend contact op met Fusernet ICT Services via info@fusernet.nl of stel uw vraag via het contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

FAQ’s:

Wat gebeurt er met mijn oude apparatuur?
Nadat uw overtollige hardware is opgehaald, zal deze gesorteerd worden en op een duurzame manier gerecycled worden. Eventuele nog aanwezige data kan op verzoek vernietigd worden.

Welke soorten hardware kunnen gerecycled worden?
Apparaten die voor recycling aangeboden kunnen worden zijn desktop computers, laptops, beeldschermen, werkstations, toetsenborden, muizen, PDA’s, printers, scanners, enz.

Wat zijn kleine apparaten?
Onder klein apparatuur vallen kleine elektrische apparaten zoals muizen, toetsenborden en mobiele telefoons.

Hoe weet ik of mijn oude hardware ook daadwerkelijk gerecycled is?
Na de verwerking van uw oude hardware en vernietiging van eventuele data ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage en een vrijwaringsbewijs.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media