Het nieuwe normaal en het belang van doelgerichte hygiëne kopiëren

Het nieuwe normaal en het belang van doelgerichte hygiëne

De Covid-19 pandemie heeft de kijk op hygiëne drastisch veranderd. Een goede hygiëne is altijd al belangrijk geweest, maar met de komst van corona werd dit belangrijker dan ooit. Nu de anderhalvemetermaatregel is opgeheven gaan de meeste mensen ook weer fulltime terug naar kantoor. De zaken op het werk zien er anders uit dan voorheen. We zullen moeten gaan leven in het ‘nieuwe normaal’. En daar speelt een goede hygiëne een grotere rol dan ooit in.

Van nieuw gedrag een gewoonte maken blijkt lastig

We zien de desinfectiepalen in openbare ruimten en kantoorpanden langzaam verdwijnen en mondkapjes zijn op de meeste plekken (met uitzondering van het OV) ook niet meer verplicht. Nu een groot deel van de bevolking is ingeënt, is de angst voor corona ook aan het afnemen. Handen wassen we even vluchtig na een toiletbezoek, zonder er verder veel aandacht aan te besteden. Mensen vinden het over het algemeen lastig om van nieuw opgedaan gedrag een gewoonte te maken. We zien dan ook dat de hygiëne weer aan het versloffen is. 

Verslonzing van de hygiëne op kantoren

Het schoonmaakplan van veel organisaties is ook weer teruggegaan naar hoe het voorheen was. Er wordt minder vaak schoongemaakt en de schoonmaakprotocollen die werden gehanteerd om corona het hoofd te bieden, verdwijnen ook langzaamaan weer. Bedrijven beginnen meer te letten op de kosten van schoonmaak dan op het belang van een goede hygiëne. Dit kan gevolgen hebben voor onze gezondheid. 

Preventieve schoonmaak is en blijft belangrijk

Ondertussen zien we deze herfst de coronagevallen toch weer oplopen. Ondanks het grote aantal vaccinaties. Ook het aantal besmettingen met ‘gewone’ griep loopt op, terwijl het afgelopen griepseizoen vrijwel uit bleef dankzij alle maatregelen tegen corona. Het coronavirus is nog lang niet verslagen. Een goede hygiëne is en blijft dus belangrijk. Ook tegen andere besmettelijke ziekten en virussen, zoals de griep of het norovirus.

Reguliere schoonmaak is niet voldoende

Om de hygiëne op kantoor echt flink op te schroeven, is alleen reguliere schoonmaak niet voldoende. Reguliere schoonmaakbedrijven richten zich voornamelijk op het reinigen van oppervlakken zoals vloeren, vensterbanken, deurklinken en sanitair. De werkplekken zelf worden niet gereinigd, terwijl dit juist de meest gebruikte oppervlakken zijn in een kantoor, zeker op flexwerkplekken. De handen van medewerkers raken de gehele dag toetsenborden, muizen, printers, telefoons en meer aan. Deze oppervlakken zijn dan ook een bron van verontreiniging en bacteriën. Wist u dat een gemiddeld toetsenbord maar liefst 400 keer meer bacteriën bevat dan een toiletbril? Schrikbarend, nietwaar?

ICT reiniging; onderdeel van een goede hygiëne op kantoor

ICT reiniging is van essentieel belang. Bacteriën en virussen verspreiden zich gemakkelijk via verontreinigde ICT apparatuur. Kantoren die Het Nieuwe Werken hanteren, waarbij meerdere mensen gebruik maken van dezelfde werkplek, lopen nog meer risico. De gezondheid van uw medewerkers kan hier sterk door worden beïnvloed, met alle gevolgen van dien. Het reinigen van ICT apparatuur maakt standaard geen deel uit van een regulier schoonmaakplan. Dat is logisch, want ICT reiniging is gespecialiseerd werk. Fusernet ICT Services gaat verder waar de reguliere schoonmaak stopt.

ICT reinging heeft meerdere voordelen

Professionele ICT reiniging kan het verspreiden van bacteriën en virussen voorkomen. Dat komt de continuïteit van uw bedrijf ten goede. Het zorgt voor minder ziekteverzuim onder uw personeel en een hogere productiviteit. Daarnaast verlengt ICT reiniging ook de levensduur van uw ICT apparatuur. Preventieve reiniging is goedkoper dan vervangen, wat een kostenbesparing oplevert. Ook ben u als bedrijf duurzaam en milieuvriendelijk bezig. ICT reiniging heeft dan ook veel voordelen. 

Specialistische ICT reiniging op maat

Fusernet ICT Services is de specialist op het gebied van ICT reiniging. Apparatuur zoals computers, toetsenborden, muizen, telefoons, printers en andere (rand)apparatuur in alle soorten en maten zijn bij ons in goede handen. Wij maken gebruik van speciaal ontwikkelde, milieuvriendelijke reinigingsproducten en -middelen. Daarnaast zijn onze medewerkers speciaal opgeleid en gecertificeerd. Zij weten dan ook als geen ander hoe uw ICT apparatuur veilig en hygiënisch gereinigd moet worden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media