Hoe vernietig je data veilig van je telefoon

Hoe vernietig je data veilig van je telefoon?


Mobiele telefoons van werknemers die zakelijk worden gebruikt kosten bedrijven steeds meer geld. Smartphones zijn populaire apparaten bij cybercriminelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat mobiele telefoons een bron zijn van datalekken. Dit kan uw bedrijf flink wat schade berokkenen. Het beveiligen van mobiele telefoons wordt niet altijd even goed gedaan. In veel organisaties wordt gevoelige en vertrouwelijke data niet actief beschermd op mobiele telefoons. Dat brengt risico’s met zich mee. Zodra een mobiele telefoon wordt vervangen, is het niet verstandig om het oude toestel zomaar af te voeren. Er blijft namelijk al data op een mobiele telefoon aanwezig.

Terugzetten naar fabrieksinstellingen is niet voldoende

Een telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen is niet voldoende om data van het apparaat te verwijderen. Er blijft namelijk altijd data achter die achteraf nog terug te halen is. Als vertrouwelijke data in verkeerde handen valt, kan dit grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Het is dan ook van groot belang om de data op een oude telefoon te vernietigen. Na de datavernietiging is de telefoon veilig voor hergebruik of om door te verkopen.

Mobiele datavernietiging

Voordat u uw oude mobiele telefoon weg doet of verkoopt, is het dus belangrijk om de data te laten vernietigen. Zo voorkomt u dat gevoelige gegevens op straat komen te liggen en in verkeerde handen vallen. Mobiele telefoons bevatten enorm veel gegevens. Denk aan e-mailverkeer, berichtjes, contacten, foto’s, wachtwoorden en meer. Middels professionele datavernietiging bent u ervan verzekerd dat alle (bedrijfs)data van uw mobiele telefoon definitief verwijderd wordt en niet meer terug te halen is.

Veilige vernietiging van mobiele telefoons

Fusernet ICT Services kan op professionele wijze een datavernietiging op uw mobiele telefoon uitvoeren. Met behulp van speciale software, genaamd Blancco Mobile Edition, zorgen wij ervoor dat alle aanwezige data 100% gewiped wordt. Zowel het interne als het externe geheugen. Deze software garandeert door middel van een gedetailleerde rapportage en betrouwbare audittrail dat bedrijven hun telefoons veilig kunnen vervangen of hergebruiken.

Datavernietiging op locatie

Bij afgeschreven telefoons kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om het apparaat compleet te laten vernietigen. Fusernet ICT Services kan bij u op locatie komen met onze mobiele harddisk shredder. Onder toeziend oog worden uw oude telefoons versnipperd tot kleine stukjes van slechts 9mm. Wanneer u een groot aantal oude mobiele telefoons hebt, kunnen we deze eventueel ook in een speciaal gesealde container laden. Fusernet ICT Services zorgt er vervolgens voor dat de apparaten met een sneller vernietigingsproces en op gespecialiseerde manier in een beveiligde bedrijfsruimte vernietigd worden. Het afval dat overblijft wordt op verantwoorde wijze gerecycled, dus het is nog duurzaam ook.

Professionele mobiele datavernietiging

Fusernet ICT Services biedt dienstverlening op maat. Mobiele datavernietiging, archiefvernietiging en duurzame recycling; bij ons zijn uw oude mobiele telefoons in veilige handen. Voorkom onnodige datalekken en laat Fusernet ICT Services u ontzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media