fusernet post hygiene en het nieuwe werken

Hygiëne en Het Nieuwe Werken

Een kwart van de werkplekken in ons land is niet hygiënisch. Door middel van flexwerken/Het Nieuwe Werken worden werkplekken steeds meer gedeeld en niet alleen onze spullen, maar ook de bijbehorende bacteriën reizen mee. Regelmatig stofzuigen, prullenbakken legen en je werkplek met een doekje afnemen zijn vanzelfsprekende zaken om je werkplek schoon te houden. Er is meer vervuiling op een werkplek aanwezig dan je met het blote oog kunt zien.

Het ventilatiesysteem op uw werkplek
We gaan er allemaal vanuit dat het ventilatiesysteem op onze werkplek schone lucht circuleert. Helaas zijn ventilatiesystemen vaak een broedplaats voor schimmels en andere soort bacteriën. Het is daarom erg belangrijk dat het ventilatiesysteem regelmatig wordt onderhouden. Dit voorkomt dat er constante circulatie van deze vervuilde lucht ontstaat.

Vloerbedekking
Tapijt trekt stof aan en kan wel tot acht keer haar gewicht in vuil, pesticiden en andere giftige stoffen dragen. Dit wordt onder andere verspreid door onze schoenen. Het is namelijk zo dat wanneer deze stoffen opdrogen het onzichtbare, verontreinigde deeltjes worden die vervolgens weer in de lucht terecht komen.

Vervuilde lucht
In tijden van griep zit de lucht vol virusdragende deeltjes. Een kubieke meter lucht kan wel tot 15.000 griepvirussen bevatten. Dit in combinatie met vele andere onhygiënische gedeeltes op uw werkplek zorgt ervoor dat u en uw collega’s sneller ziek worden.

Viltstiften en toners
Viltstiften, correctievloeistof en toners van printers. Al dit soort kantoorartikelen ‘ademen’ en deze dampen komen bij kamertemperatuur vrij. Het is daarom erg belangrijk dat dit soort spullen in één ruimte staan.

Meubilair
Ik hoor u denken, meubilair? Ja! Formaldehyde is een stof die gebruikt wordt bij de productie van spaanplaat, multiplex en vitrage. Deze materialen slijten waardoor er chemische dampen vrijkomen, dit kan irritaties aan de luchtwegen veroorzaken. Ook bekleding van stoelen bevatten bijvoorbeeld veel stofmijt. Iedere keer als er iemand op gaat zitten komt dit vrij.

Wilt u ook een schone en hygiënische werkplek voor u en uw collega’s? Bezoek dan onze pagina ICT-Reiniging of neem contact op met Fusernet ICT Services.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media