Onderzoek Gezond kantoor goed voor productiviteit

Onderzoek: Gezond kantoor goed voor productiviteit

We weten allemaal dat het fijn is als ons kantoor netjes en schoon is, maar nu is dat ook bevestigd door een uitgebreid onderzoek dat gedaan is door de Universiteit Twente en het CBRE. ‘’Een gezond kantoor draagt bij aan gelukkigere én productievere medewerkers’’.

Eerder onderzoek op dit gebied focuste zich vaak op extreme situaties. Bij het huidige onderzoek werd onderscheid gemaakt in de duur, omvang en toegepaste methoden. Hierbij werd aandacht geschonken aan het functioneren in ‘normale’ situaties.

Onderzoek- Gezond kantoor goed voor productiviteit2

“Uitkomsten onderzoek CBRE en Universiteit Twente naar effect van 5 interventies op prestaties (interview en objectief) en gevoel (energieker, gelukkiger, gezonder)”

Uitvoering
Het onderzoek had een duur van 7 maanden dat werd uitgevoerd op het hoofdkantoor van het CBRE  in Amsterdam. In totaal namen 124 medewerkers deel aan het onderzoek . Het onderzoek bestond de eerste twee maanden lang uit het verzamelen en onderzoeken van data in de reguliere, ongewijzigde situatie. De daaropvolgende maanden werd elke maand een nieuw element toegevoegd. Wat bestond uit o.a. de volgende elementen: Het toevoegen van planten aan de werkruimte, betere belichting, meer beweging en gezondere voeding. Door middel van 1-op-1 interviews, activity trackers en productiviteit experimenten werden de effecten onderzocht.

“kantoren bouwen waarin de gezondheid van de mens centraal staat.”

Het resultaat
Iedere verandering had positief effect op het gevoel van welzijn van de medewerker. Dit had vervolgens effect op een verbeterde productiviteit van de medewerker. Een medewerker presteerde gemiddeld 10% beter in een gezonde werkomgeving. Niet alleen op het werk paste de deelnemers de gezonde gewoonte toe, maar ook thuis kozen zij steeds vaker voor fruit en water in plaats van suikerhoudende dranken.

Gezond kantoor: meer in de picture
Het CBRE denkt dat gezonde kantoren steeds meer in de picture komen te staan. Met behulp van de juiste werkomgeving kunnen organisaties hun werknemers stimuleren om op het gebied van gezondheid en productiviteit meer uit hun mensen te halen. Hiermee kunnen burn-outs worden verminderd en de kwaliteit van het werk worden verbeterd.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media