fusernet blog Hoe overleef ik hygiënisch mijn vakantie

Hoe overleef ik hygiënisch mijn vakantie?

De herfstvakantie zit er weer op! Bent u de zon wezen opzoeken in één van de zuidelijke landen of bent u net over de grens geweest naar één van onze buurlanden? Ieder jaar worden er duizenden vakantiegangers ziek. Was u er ook één van? Voor uw volgende vakantie hebben wij een aantal handige tips op een rij gezet die ervoor zorgen dat u op een hygiënische manier de vakantie doorkomt.

Tip 1. Schone handen

Schone handen zijn de basis voor hygiëne. Zorg ervoor dat u uw handen na ieder toiletbezoek hebt gewassen en was uw handen nogmaals wanneer u voedsel gaat bereiden. Zorg hierbij voor desinfecterende zeep en uiteraard een schone handdoek.

Tip 2. Eet gekookt eten

Zorg ervoor dat uw eten gekookt en gaar is en niet lang heeft gestaan. Besmet eten blijft één van de grootste boosdoeners op vakantie welke een vervelende buikgriep kan veroorzaken.

Tip 3. Vervang het waterflesje

Vult u wel eens een waterflesje opnieuw? Niet alleen op vakantie maar ook als we thuis zijn, doen we dit regelmatig. Het is uiteraard duurzaam, maar wist u dat bij veelvuldig hergebruik van een waterflesje het aantal bacteriën kan oplopen tot wel 9.000.000 per vierkante centimeter? Schrik niet, dit zijn er net zoveel als op een toiletbril.

Tip 4. Neem hygiënische doekjes mee

Door het reinigen van bijvoorbeeld de deurklink van een hotelkamer, een afstandsbediening of een uitklaptafeltje in het vliegtuig met een vochtig reinigingsdoekje zorgt u er al snel voor dat u met minder bacteriën in aanraking komt. Dit verkleint de kans op ziekte tijdens uw vakantie.

Tip 5. Toiletpapier mee

Wanneer u begint aan de reis zult u, voordat u op de plaats van bestemming bent, al enkele keren gebruik hebben gemaakt van een openbaar toilet. Een openbaar toilet is echt niet altijd een pretje, zorg daarom altijd dat u papier bij u heeft!

Fusernet ICT Services is expert op het gebied van reinigen, wilt u meer weten over onze reinigingsdiensten? Bekijk dan onze pagina’s over ICT reiniging, computerreiniging en de reiniging van datacenters (ESD).

Interessant artikel? Deel nu op Social Media