schoonmaken van schermen

Schoonmaken van schermen

Beeldschermen die vuil zijn en vol vingerafdrukken zitten zijn een grote ergernis voor zowel uw personeel als uw klanten. Een vies of stoffig beeldscherm is ook niet bepaald representatief te noemen. Wat moeten uw klanten wel niet denken als u hen rondleidt? Bovendien kan vuil op een beeldscherm krassen veroorzaken, wat natuurlijk zonde is. Een goed onderhouden beeldscherm kan nog een hele tijd mee!

Het belang van een schoon scherm

ICT-apparatuur zoals een beeldscherm zitten vaak vol met huidvetten en vingerafdrukken. Bovendien trekken ze stof aan. Dat is voor uw medewerkers geen prettige manier van werken. Vooral als er zonlicht naar binnen valt in de ruimte waar het scherm staat, zijn vette vingerafdrukken en stof al snel zichtbaar. Wanneer u uw klanten iets laat zien op een beeldscherm dat er onverzorgd bij staat, is dit niet bepaald een goede reclame.

Een computerscherm schoonmaken

Zit er stof op uw beeldscherm of bevat deze vieze vlekken? Veel mensen denken er wel even snel een doekje overheen te kunnen halen. Maak uw scherm nooit zomaar schoon met het eerste het beste goedje dat u in het keukenkastje kunt vinden. Niet alle middelen zijn geschikt voor een gevoelig apparaat zoals een beeldscherm. Zet het beeldscherm eerst uit zodat er geen stroom meer op staat. Gebruik een zacht microvezeldoekje of speciale beeldschermdoekjes. Een microvezeldoekje kunt u vochtig maken met wat gedestilleerd water of gekookt water. Zorg wel dat het doekje niet te nat is. Apparaten en vocht gaan namelijk niet goed samen. Boen uw scherm niet te hard schoon, maar doe dit altijd voorzichtig. U wilt natuurlijk geen krassen op het scherm krijgen. Met de droge kant van het microvezeldoekje maakt u vervolgens het scherm droog.

Een smartphone schoonmaken

Ook het beeldscherm van een smartphone komt al snel onder de vette vingerafdrukken en stof te zitten. Haal nooit zomaar een stukje keukenpapier over het scherm van uw smartphone. Dit kan lelijke krassen veroorzaken. Gebruik daarom altijd een zacht microvezeldoekje en haal deze voorzichtig over het scherm heen. Zorg altijd dat de smartphone uit staat als u deze gaat schoonmaken. Wanneer het scherm erg vervuild is, kunt u een klein beetje gedestilleerd water, gekookt water of uw adem gebruiken. Gebruik nooit kraanwater en zeep. Water uit de kraan bevat mineralen en zeep kan het scherm aantasten. Even snel wat vette vingerafdrukken verwijderen? Dat doet u door een stukje plakband over de vingerafdruk te plakken. Haal het plakband er weer af; deze neemt vervolgens de vingerafdruk mee.

Een televisiescherm schoonmaken

Voordat u een televisiescherm gaat schoonmaken, zorgt u dat deze uit staat. Controleer of het scherm is afgekoeld voordat u begint. Wanneer u een warm scherm gaat reinigen, kan dit strepen veroorzaken. Gebruik een microvezeldoek of speciale reinigingsdoekjes voor televisieschermen. Let ook op de rand van het scherm en schenk hier wat extra aandacht aan. Stof en vuil kunnen zich al snel ophopen in randen en hoeken. Vlekken en vuil kunnen verwijderd worden met een oplossing van water en druppeltje dreft. Er zijn ook speciale sprays voor het reinigen van televisieschermen verkrijgbaar. Zorg er wel voor dat het doekje slechts vochtig is en nooit nat. Maak vervolgens het beeldscherm voorzichtig schoon. Doe dit nooit te ruw, want dan kunnen er krassen ontstaan en dat is zonde. Droog het televisiescherm na met een droge microvezeldoek.

Professioneel laten schoonmaken

Wilt u uw beeldscherm liever niet zelf reinigen of heeft u er geen tijd voor? Laat dit dan aan een professioneel bedrijf over. Een beeldscherm is een gevoelig apparaat dat niet zomaar met allerlei schoonmaakmiddelen gereinigd kan worden. Sommige schoonmaakmiddelen bevatten agressieve chemicaliën die het scherm kunnen beschadigen. Maar ook te ruw schoonmaken kan meer kwaad dan goed doen. Wanneer u uw beeldschermen professioneel laat reinigen bent u ervan verzekerd dat dit veilig en op de juiste wijze gedaan wordt.

Duurzaam

Door uw beeldschermen regelmatig te laten reinigen verlengt u de levensduur van de apparaten. Uw beeldschermen gaan niet alleen langer mee, maar u draagt ook bij aan een circulaire economie omdat u niet constant uw beeldschermen hoeft te vervangen. Dit brengt een positieve verandering teweeg binnen milieu, economie en innovatie. De uitstoot van CO2 wordt erdoor verminderd, waardoor uw voetafdruk op de aarde kleiner wordt en er minder schade aan het milieu ontstaat. Een kleine moeite met grote positieve gevolgen!

Jarenlange ervaring

Fusernet ICT Services heeft jarenlange ervaring met het reinigen van kantoren en ICT-apparatuur. Onze medewerkers weten dan ook als geen ander hoe zij uw beeldschermen veilig en professioneel moeten reinigen zodat u en uw personeel hun dag met een schoon en fris beeldscherm kunnen beginnen! Uw medewerkers profiteren van een schone werkomgeving en uw beeldschermen gaan langer mee omdat ze goed onderhouden worden. Dat bespaart u niet alleen geld, maar zorgt er ook voor dat uw medewerkers meer tevredenheid ervaren en daardoor gemotiveerder zijn omdat ze met schone materialen werken.

Fusernet ICT Services; professioneel, grondig en snel

Fusernet ICT Services is dé specialist op het gebeid van reiniging van ICT-apparatuur. Uw beeldschermen zijn bij ons dan ook in goede handen. Wij werken grondig, snel en ontzorgen, zodat u zich op uw belangrijkste taken kunt richten. Door een schoon beeldscherm voorkomt u ziekteverzuim, onnodige storingen en oogt uw organisatie professioneel. Neem vrijblijvend contact met ons via ons contactformulier of bel naar 030 – 60 00 889. Wij staan voor u klaar!

Interessant artikel? Deel nu op Social Media