Deze 10 voorwerpen op kantoor zijn viezer dan u denkt

Deze 10 voorwerpen op kantoor zijn viezer dan u denkt

De gemiddelde werkplek op kantoor is veel viezer dan de meeste mensen denken. Vooral flexwerkplekken zijn vaak flink verontreinigd. Gezien de hoeveelheid tijd die we op kantoor doorbrengen is dat ook niet zo vreemd. Veel voorwerpen op kantoor worden dagelijks aangeraakt en bevatten dan ook ziektekiemen. Dat betekent dat uw medewerkers het risico lopen om ziek te worden door vervuiling op de werkplek. Maar wat zijn nu eigenlijk de meest vieze voorwerpen op kantoor? Wij hebben er 10 voor u op een rijtje gezet!

1. Liftknoppen

In kantoren met meerdere verdiepingen zijn meestal liften aanwezig. Er wordt op een dag behoorlijk vaak op liftknoppen gedrukt, door veel verschillende mensen. Er komen dan ook veel bacteriën op de knoppen terecht. Mensen die zich hiervan bewust zijn, gebruiken dan ook vaak een elleboog om de liftknop in te drukken. 

2. Deurklinken

Om u door een bedrijf te verplaatsen gebruikt u waarschijnlijk verschillende deurklinken. Hoe meer mensen op kantoor werken, hoe meer bacteriën eenvoudig worden overgedragen via een deurklink. Door regelmatig uw handen te wassen kunt u verspreiding helpen voorkomen.

3. Computers

Een computer kan flink wat ziektekiemen bevatten. Computers worden regelmatig door handen aangeraakt waardoor er al snel vervuiling plaatsvindt. Het is dan ook verstandig om regelmatig uw handen te wassen.

4. Toetsenborden

Er wordt koffie gemorst, gekruimeld en geniest over toetsenborden. Veel mensen staan er niet bij stil, maar het toetsenbord is waarschijnlijk wel het meest smerige voorwerp op kantoor. En ze worden zelden schoongemaakt. Plakkerige vingers, broodkruimels, huidschilfers en haren; toetsenborden zijn een bron van bacteriën. Flexwerkplekken, die door meerdere personen worden gebruikt, zijn meestal nog veel viezer.

5. Telefoons

De kantoortelefoon is ook een goed voorbeeld van een vies voorwerp op kantoor. Ook dit apparaat wordt meestal niet schoongemaakt. Een feest voor bacteriën! Zeker wanneer meerdere mensen gebruik maken van hetzelfde toestel.

6. Kantoorapparatuur

Ziektekiemen overleven prima op de toetsen van printers, kopieermachines, faxapparaten en frankeermachines. Dergelijke apparaten worden vrijwel nooit schoon gemaakt. Dit soort apparatuur wordt meestal door meerdere mensen gebruikt, waardoor er al snel verspreiding van ziektekiemen plaatsvindt.

7. Koffiemachine

Bacteriën groeien graag in de vochtige, donkere binnenzijde van koffiemachines. Regelmatig onderhoud van koffiemachines is dan ook belangrijk. Ook de buitenzijde verdient aandacht; deze wordt door veel verschillende mensen aangeraakt. De knoppen op de koffiemachine raken dan ook al snel vervuild.

8. Waterkoeler

Veel mensen kiezen voor een glas water uit de waterkoeler op kantoor. Water uit een waterkoeler zou zogenaamd veiliger zijn dan kraanwater. De flessen die in de waterkoeler worden gezet komen op kantoor aan middels transport. Tijdens het transport en het leveren van de flessen, kunnen er allerlei ziektekiemen op de flessen terecht komen. Verschillende mensen die water uit de waterkoeler komen halen raken de koeler aan; vaak meerdere keren op een dag. Wilt u echt op veilig spelen? Neem dan water van thuis mee.

9. Magnetrondeur

Bijna elk kantoor heeft wel een magnetron staan waar medewerkers hun lunch kunnen opwarmen. De deur van een magnetron wordt veelvuldig aangeraakt; men moet de deur openen om er iets in te zetten, te sluiten en daarna weer openen en sluiten om hun voedsel eruit te halen. Aangezien dit apparaat vaak voor algemeen gebruik is, wordt het door meerdere mensen aangeraakt. Een echte broedplaats voor bacteriën!

10. Verkoopautomaten

In sommige kantoren staan verkoopautomaten met blikjes drinken of voorverpakt snoep. Hoewel het voedsel zelf veilig is gezien er een verpakking omheen zit, zijn de knoppen van de automaat dat niet. Iedereen zit er gedurende de dag met zijn of haar handen aan. Verkoopautomaten zijn dan ook viezer dan u denkt.

Het belang van een schone werkplek

Een schone en hygiënische werkplek is belangrijk om de verspreiding van bacteriën en virussen (zoals COVID-19) te voorkomen. Dit geldt voor elke werkplek, maar vooral voor flexwerkplekken. Naast een maximale hygiëne zorgt specialistische ICT reiniging ook voor een langere levensduur van uw apparatuur. Fusernet ICT Services is dé specialist op het gebied van ICT reiniging. Wij gaan verder waar reguliere schoonmaakbedrijven stoppen. Het reinigen van computers, toetsenborden, printers, telefoons en andere apparatuur in alle soorten en maten staan bij ons centraal. Benieuwd hoe het met de werkplekhygiëne bij u op kantoor gesteld is? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend een hygiënemeting en demonstratie aan.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media