fusernet blog ict schoonmaak kantoor

ICT Voorjaarsschoonmaak: Efficiënte lente schoonmaak op kantoor

Het is noodzakelijk om eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak te houden. Veel mensen krijgen in het voorjaar de drang om hun huis extra grondig schoon te maken. Dit geldt ook voor uw kantoor. Veel (grote) kantoren worden wel schoongemaakt, maar sommige dingen moet u toch echt zelf uitzoeken en opruimen. Een schoon kantoor werkt fijn en zorgt voor overzicht. Dit verhoogt ook de arbeidsproductiviteit. De lente is dan ook een ideaal moment om eens kritisch om u heen te kijken en alles weer netjes, schoon en fris te maken!

Hoe te beginnen

Maak allereerst een afspraak met al uw collega’s. Prik een datum voor het schoonmaken van de werkplekken of stel een deadline in. U kunt bijvoorbeeld afspreken dat iedereen op een vrijdagmiddag de schouders eronder zet om gezamenlijk een grote schoonmaak te houden. Dat is nog best gezellig ook!

De juiste schoonmaakmiddelen

Stof is toch wel het meest vervelende op kantoor. Zorg uiteraard voor een goede stofzuiger en een dweil, maar denk ook aan anti-stofdoekjes om oppervlakken en spullen af te nemen. Allesreiniger en microvezel doekjes zijn dan ook onmisbaar. Voor het reinigen van computers, laptops, toetsenborden, telefoons, printers en andere apparatuur schakelt u uw specialist Fusernet ICT Services in. Wij reinigen uw apparatuur veilig en professioneel.

Spullen uitzoeken, opruimen en weggooien

Alles weer schoon en fris maken is het belangrijkste doel van een voorjaarsschoonmaak. Maar ook het uitzoeken en weggooien van overbodige spullen is hiervan een onderdeel. Haal uw bureaulades en kasten leeg en zoek deze uit. Maak stapels van wat u nog wel nodig hebt en wat er weg kan. Zijn er belangrijke papieren die u niet meer in het zicht wilt hebben, maar wel wilt bewaren? Berg deze dan op in een map of doos. Als u alles netjes bij elkaar bewaard, vind u het ook weer snel terug als u het nodig heeft.

De keuken of kantine

In een keuken of kantine waar men gezamenlijk eet wordt vaak ook gebruik gemaakt van een koelkast en magnetron. Maak ook deze apparaten grondig schoon. Vooral bij een koelkast is het belangrijk deze regelmatig goed te reinigen. Gooi levensmiddelen die over datum zijn weg. Een handige tip voor het bewaren van etenswaren is om deze te labelen met een datum en eventueel een naam. Zo ziet u snel welk voedsel de prullenbak in kan als het te lang blijft liggen. Wanneer u de koelkast of magnetron gaat reinigen, zorg dan dat het apparaat leeg is en haal eventuele roosters en bakken eruit. Zo komt u overal goed bij en weet u zeker dat u geen hoekje overslaat.

Uw ICT apparatuur schoonmaken en opruimen

Naast het schoonmaken en opruimen van uw directe werkplek en kantine, moet u ook uw computer niet vergeten. Een schone en opgeruimde computer of laptop werkt veel prettiger. Fusernet ICT Services is dé professional op het gebied van ICT reiniging. Daarnaast kunt u natuurlijk ook uw computer intern opruimen. Verwijder alle ongebruikte bestanden en mappen en leeg de prullenbak op uw computer ook eens. Alle bestanden die overblijven kunt u vervolgens netjes ordenen in mappen met een duidelijke omschrijving. Zo heeft u overzicht en zijn uw bestanden weer snel terug te vinden. Hierdoor kunt u veel vlotter werken. Ook uw computer of laptop wordt hier een stuk sneller van!

Fusernet ICT Services: uw specialist in ICT hygiëne

Het goed schoonhouden van uw werkplek is niet alleen goed voor de apparatuur waarmee u werkt, maar ook voor de gezondheid van u en uw collega’s. Een schone en opgeruimde werkplek zorgt voor meer tevredenheid bij zowel medewerkers als klanten. Een klant wil tenslotte eerder zaken doen met een bedrijf dat een schone en professionele uitstraling heeft. Fusernet ICT Services gaat verder waar een regulier schoonmaakbedrijf stopt. Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis hygiëne-meting en demonstratie.

Interessant artikel? Deel nu op Social Media